Hvordan skyller jeg karsen uden at drukne den?

Findes der et nemt skylletrick til karsen?

Der kommer nemt vækst af pakterier i krydderurter.

?

Det er netop gået op for mig, at der står på den karse, som man køber, at den skal skylles inden brug.

Jeg har altid bare haft bakken til at stå på frokostbordet, så man kan klippe direkte fra den.

Har I et godt skylletrick? Det bliver let noget rod at skylle hele bakken under vandhanen, synes jeg.

Kirstine Borg, Brønshøj

Svar fra Mia Kristensen

Det er altid vigtigt at skylle frugt og grønt inden brug. Specielt krydderurter gror tæt på jorden og i et fugtigt miljø, hvor der nemt kommer vækst af bakterier.

Karse er ikke den nemmeste urt at vaske, men klip den af bakken, og kom den i en lille sigte, så kan den nemt skyldes under rindende koldt vand og tørres i lidt køkkenrulle.

Generelt vaskes frugt og grønt mest effektivt under rindende vand.

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.