Hvordan opbevarer jeg bedst løgene?

Det er let nok at sige, at løg skal opbevares tørt og køligt, men hvordan klarer man den, hvis man bor i en mindre lejlighed og ikke lige har et godt udhus?!
?

Jeg har læst, at løg skal opbevares et tørt sted og hverken i en plastpose eller i køleskabet. Løg kan holde op til 6 måneder, hvis de opbevares tørt og køligt.

Jeg har et rum, hvor jeg opbevarer madvarer, og det er tørt, men bestemt ikke køligt. Jeg bor i lejlighed og har ikke nogen rum, der er kølige. Hvordan undgår jeg, at mine løg ikke går til eller spirer efter kort tid? Køleskabet er køligt, men der er jo fugt.

 

Hanne Christiane Frank Jensen 

Svar fra Mia Kristensen

Det afhænger af temperaturen i det rum, du omtaler. Hvis din lejlighed har altan, kan du evt. opbevare dem i en kasse derude, forår og efterår. Ellers må du ty til at købe mindre mængder løg og opbevare dem i køleskab, hvor holdbarheden vil være lidt kortere, evt. på et tørt viskestykke eller i en bomuldspose for at mindske fugtigheden.

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Københavns Professionshøjskole. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet. 

Læs mere om