Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
Hvad er federben, og hvad kan man lave af dem?
Rose Larsen, Ringsted:
Federben er de forreste, flade ribben på grisen. Når grisen deles i forende, midterstykke og den bageste del, som hedder skinken, sidder federbenene på forenden, mens ribbensstegen skæres af midterstykket. Masser af federben er i danmarkshistorien blevet spist som go’e ben, der blev brunet i en gryde, stegt færdig i ovnen og spist med kartofler og brun sovs. Federben kan også anvendes som spareribs.
Inger Abildgaard er madredaktør på Samvirke, hvor hun siden 1994 har skrevet og redigeret bladets madsider.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10