Har du styr på badesikkerheden?

Må man bade, lige efter at man har spist? Hvilke flag i vandkanten skal man holde øje med? Samvirke guider dig til en god og sikker badetur
Kvinder bader i havet

Kender du alle de gode baderåd?

En gammel tommelfingerregel siger, at man skal vente en time med at gå i vandet, efter at man har spist. Men er reglen så nagelfast?

Ved du også, hvilke numre man skal holde øje med, hvis man får brug for at ringe efter hjælp? Vi har samlet en stak råd til dig i galleriet herunder:

Det er ikke sikkert, du skal vente 1 time

Et gammelt råd lyder, at man skal vente 1 time efter et måltid, inden man må kaste sig ud i bølgerne, men hvis man er ung og frisk, er det slet ikke sikkert, at det er nødvendigt, at man venter 60 minutter med at bade, lyder rådet fra Sundhedsstyrelsen.

Læs artiklen: Må man bade efter et måltid?

Pas på de små i badebassinerne

Et badebassin er lige så farligt for små børn, som det er at bade i havet, lyder det fra Rådet for Større Badesikkerhed. Især små børn drukner meget hurtigt, hvis de falder og ikke selv kan rejse sig op igen. Du bør derfor ikke gå fra badebassinet, hvis der er børn, der bader, heller ikke selvom du kun forlader badebassinet i kortere tid.

Læs artiklen: 6 fejl, du begår, når børnene bader i badebassin

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Styr på strandens nummer?

Hvert år dør adskillige mennesker, når de bader ved de danske strande. En strand kan være svær at dirigere hjælpen til, hvis du ringer 112. Find strandens nummer, inden du selv går i vandet, lyder rådet fra Beredskabsforbundet.

Læs artiklen: Undgå drukneulykker: Find nummeret på stranden

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kender du badeflagene?

Havet kan være en lumsk fætter, der skal omgås med respekt. Kender du det rød-gule badeflag? Og hvad betyder det, at stranden har blåt badeflag? Badeflagene guider dig til at gennemskue badeforholdene, så du kan bade med sikkerhed.  

Læs artiklen: Kend dine badeflag