Greenwashing: Produkter, der faktisk er blevet grønnere

Det er langt fra alle produkter, der lyver sig grønne. Vi har fundet en række eksempler på produkter, der faktisk er gået i en grønnere retning.

Fra dåser til bricks

I dag kommer de fleste af Coops konservesvarer i bricks, i stedet for metal-dåser. Bricksene er bedre for miljøet, fordi fibrene, briketterne er lavet af, nemmere kan genanvendes end metaldåsener. Bricksene afgiver heller ikke farlige stoffer, hvilket dåserne kan gøre. De firkantede bricks er nemmere at stable, og de kan derfor transporteres mere effektivt.

Fra plasticpose til kartonæske

Før blev vasketabs solgt i plastikposer, men nu kommer de i en kartonæske.  Det betyder, at de kan stables mere effektivt, så man kan transportere flere ad gangen, og indpakningen er nemmere at genanvende. Desuden er vasketabsene svanemærkede, hvilket betyder, at de er mere skånsomme for miljøet.

Servietter med omtanke for natur

Änglamark servietter er FSC-mærkede, det betyder, at servietterne er produceret af træ fra skove, hvor der ikke fældes mere, end skoven kan reproducere. Samtidig tages der hensyn til både planter og dyr i fældningen, så økosystemet i skoven ikke tager skade. Servietterne er også svanemærkede. 

Fra lastvogn til tog

Flere og flere frugter tager toget fra Valencia i Italien til Köln. Hvor de lastes i lastbiler og køres videre til Danmark. Når frugterne tager toget, reduceres som minimum 45 procent af transportens CO2-udledning. Coop havde i efteråret 2021 transporteret 2000 tons frugt med tog.