Corona: Sådan finder du en restaurant, der har takeaway: #spisudehjemme.dk

Coronakrisen kommer især til at gå ud over restauranter, der ikke må have spisende gæster foreløbig frem til og med påsken. Du kan støtte dine lokale spisesteder ved at hente takeaway, og med en nyoprettet hjemmeside er det nemmere at finde ud af, hvor du kan bestille pizza, indisk, dansk mad osv.

Du kan gøre en god gerning ved at støtte dine lokale spisesteder under coronakrisen. Mange tilbyder nu takeaway.

Spar tid og støt lokalt

Med hjemmesiden #spisudehjemme.dk kan du slå 2 fluer med 1 smæk: Dels kan du slippe for at lave mad selv hver eneste dag, dels kan du støtte nogle af de erhvervsdrivende, der bliver hårdt ramt af coronakrisen: Restauranter, cafeer og andre spisesteder. 
 
#spisudehjemme.dk blev lanceret i coronakrisens anden uge af madbloggerne Gastromand.dk og Madsvin.com. Den er delt op i forskellige regioner af landet, så du relativt hurtigt kan danne dig et overblik over mulighederne i dit eget nærområde. 
 
Du kan blandt andet hente en sæsonaktuel 3-retters menu hos Fru Møllers Mølleri i Odder, et mix af dansk og asiatisk hos Café Agnes i Kerteminde eller et udvalg af burgere hos Ferdinand’s Bøfhus i Ringsted. Eller smørrebrød hos Restaurant HOS i Odense: 

»Fra det ene sekund til det næste mistede vi – og mange andre – stort set hele vores forretningsgrundlag med coronavirussets komme. Vores restaurants overlevelse er afhængig af salget af takeaway, indtil krisen er ovre, og dér kan blandt andet #spisudehjemme.dk  være en stor hjælp,« siger indehaverne Michelle Hemme og Jakob Spolum. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Lever af at have spisende gæster

Hjemmesiden er ikke en bestillingsportal, den leder dig blot videre til restaurantens egen hjemmeside eller facebookside. #spisudehjemme bliver hele tiden udvidet med nye restauranter og har i skrivende stund 258 tilmeldte restauranter over hele landet. 
 
Den nye hjemmeside er primært lavet til restauranter, der ikke før coronakrisen havde en stor omsætning på takeaway, men har valgt at sælge takeaway for at komme levende igennem krisen. 
Du kan som bruger også hjælpe med at udvide listen, siger Mads Vindfeld Andersen fra madsvin.com:
 
»Hvis man opdager en ny restaurant i sit nærområde, som er hoppet med på takeaway-vognen, så tøv ikke med at tilmelde den – vi har en formular på hjemmesiden til formålet. Så vil vi sørge for, at stedet kommer på listen og forhåbentlig på den måde kan redde noget af sin omsætning,« siger Mads.
 
Restauranternes interesseorganisation Horesta, som også dækker bl.a. hoteller, har lavet en rundspørge blandt sine medlemmer. Her svarer 20%, at de føler sig lukningstruede. 
 
Du finder mere gængse takeaway-steder på eksempelvis hungry.dk og just-eat.dk.

Læs mere om