Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
Skal du lave mange kødboller til boller i selleri, boller i karry, kødboller i tomatsovs eller måske en suppe med kødboller, kan du forme dem hurtigt i en frysepose eller plastikpose beregnet til fødevarer, se efter glas- og gaffelsymbolet. Fra plastikposen kan du klemme kødbollerne ud gennem et hjørne, du har klippet af. Tippet kommer fra kokken og kogebogsforfatteren Tina Scheftelowitz.
I stedet for at forme kødbollerne med hænderne og en ske, kan du komme farsen i en plasikpose, klippe 1 hul i spidsen på 1 cm og presse dem ud på en tallerken.Brug en frysepose eller anden plastikpose beregnet til fødevarer. Kig efter glas- og gaffelsymbolet på posen, der viser, at den kan bruges til fødevarer.
Dyp fingrene i en lille skål med koldt vand ind i mellem hver bolle og klip bollerne af med fingerspidserne.
Du behøver ikke at koge dine kødboller færdige i vand, før du dumper dem i tomatsovsen eller karrysovsen.
Når du har formet en tallerken kødboller med en ske, der jævnligt dyppes i koldt vand eller i en pose, kan du sænke de rå boller direkte ned i sovsen og spare et hold kogevand og nogle minutter i køkkenet. Mål gerne temperaturen i kødbollerne med et stegetermometer. Temperaturen skal være 75 grader, for at de sygdomsfremkaldende mikroorganismer i råt kød bliver dræbt.
Når du koger bollerne direkte i sovsen 5-7 minutter, får du alle smagsstofferne fra kødet med i retten.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10