Bag nemme kanelsnegle

Se hvordan Samvirkes madskribent Maria Meldgaard bager nemme kanelsnegle.

Kanelsnegle

18 store snegle:
100 g smør
5 dl mælk
50 g gær
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 dl sukker
1 æg
Ca. 14 dl hvedemel

Kanelfyld:
150 g blødt smør
1½ dl sukker
1-2 spsk. kanel

1 æg til pensling
Perlesukker til drys

Smelt smørret i en gryde og kom halvdelen af mælken i. Hæld blandingen i en skål og tilsæt resten af den kolde mælk. Rør gæren ud.
Tilsæt salt, krydderier, sukker, æg og rør rundt. Tilsæt mel lidt efter lidt og rør dejen smidig. Ælt den og lad den hæve 30-45 min.
Del dejen i to. Rul hver dej ud til ca. 20x35 cm. Smør med halvdelen af smørret og drys halvdelen af sukkeret og kanelen på.
Rul dejen sammen fra den lange led. Skær hver dej ud i ca. 9 skiver og læg dem på en bageplade med papir. Brug to bageplader.
Gentag med den næste dej. Lad sneglene hæve 20 minutter. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bages 14 min. ved 225 grader.

Se, hvad vi ellers skriver om: #bagning