5 skønne ting du kan lege med dine unger i naturen

Foråret kalder på at tage børnene med ud og lege. Men hvad skal vi lege? Her er en inspirerende liste med gode udeaktiviteter. Både til den lille udendørs hule og til den store omfattende leg - skovstratego.

Skovstratego

Skovturen bliver til kampplads. Du skal bruge 1 spil kort, 2 faner og 2 hold.

Det handler om at få fat på mostanderens fane. Det ene hold får de røde kort og det andet de sorte. Placer jeres fane et strategisk godt sted. Alle får et kort, når man møder en fra modstanderens hold, viser man sit kort, og den med det laveste kort taber. Når man mister sit kort, skal man tilbage til basen og få et nyt. Når et hold har mistet sin fane, har det andet hold vundet.

Herbarium

Lav din egen naturnotesbog. Der skal være plastiklommer i bogen, så børnene kan samle blomster og presse dem, blade, døde biller eller andet smukt fra naturen. Eller sæt fotos ind af forskellige landskaber og årstidens farver.

Børnene lærer at være mere opmærksomme på naturen, når de samler til deres egen naturbog, og pludselig opdager de, at de samme blomster kommer igen året efter.

Pakkeposer

Når man skal på en lidt længere tur ud i naturen - en cykeltur eller vandretur, er det en god ide at have pakkeposer. For der er ikke noget, der kan blive så rodet som en rygsæk eller store cykeltasker.

Sy poserne af gamle stofrester og sæt en snor i for oven, så de kan lukkes. Så kan man have en pose til strømper, en til legetøj og en til bestik.

Udekøkken til børn

Børn elsker at lave sandkage og te med tusindfryd.

Du kan bygge et udekøkken til børnene ved at bruge en gammel kommode eller sengebord, som du maler. Hvis du er god med en motorsav, kan du også som på billedet skære et komfur af en gammel træstamme.

Havhule

Denne hule eller læsejl er altid populær, og den er nem at bygge.

Find 3 pinde i samme længde. Læg pindene ved siden af hinanden, og bind et stykke snor rundt om i den ene ende. Vrid pindene ud som 3 ben og sæt stoffet, håndklædet eller lagnet på med tøjklemmer eller bind det fast til grenene.

Unger og Udeliv

Bogen Unger og Udeliv er skrevet af Astrid Bjørg Mortensen og rummer mere end 50 ideer til sjove aktiviteter ude i naturen - både sommer og vinter.

Læs mere om