Bag de stikkende torne på busken sidder de lifligste bær, som ofte overses i bærfamilien. Det er der nu igen grund til, for stikkelsbær har mange, lækre anvendelsesmuligheder. Her kan du se 5 opskrifter med det stikkende bær.
Sommercocktail med gin og stikkelsbær
De syrlige stikkelsbær går godt i spænd med den rene smag i ginnen. Server sommercocktailen som en aperitif på en lun sommeraften.
En meget nem og sommerlig salat. Den sursøde frugtsmag fra stikkelsbærrene giver denne salat en fin balance og gør den særdeles velegnet til f.eks. sommerens grillsager, fed fisk eller stegt kylling.
Stikkelsbær smager formidabelt i det salte køkken. Specielt sammen med lyst kød. Her i en nem ovnret med saftig kylling og bløde, nye løg. Drys med masser af karse, det giver ekstra kant til smagen og ser smukt ud ved servering.
En meget utraditionel måde at bruge stikkelsbær på, men de let umodne bær har en rigtig skøn, syrlig smag, som fungerer som rigtig godt alternativ til syltesager. Denne remoulade er frisk og let med god smag og knas fra frisk fennikel.
Sommerens smukke, røde stikkelsbær giver en skøn, syrlig smag og en flot rosa farve til denne meget luftige mousse. Bagt hvid chokolade og mandelcrunch giver god sødme og knas på toppen.