5 nemme opskrifter på poke bowls

Læg skønne, grønne og velsmagende sager tæt op ad hinanden i en skål og nyd en lækker poke bowl. Her får du opskrifter med tun, laks, kylling og and - og én helt uden kød.

Poke, som udtales poké, er i virkeligheden en hawaiiansk ret. Den består altid af rå, fileteret fisk, typisk tun - eller blæksprutte, som serveres med salt og tang mm. I løbet af 2010'erne blev poke til poke bowls, en mere moderne servering, hvor den rå fisk fik selskab af forskellige grøntsager. Det er kendetegnende for denne udgave, at de forskellige elementer i retten placeres ved siden af hinanden i en skål, og det er almindeligt at servere dressing ved siden af. 

Samvirkes opskrifter på poke bowls har lånt lidt fra den vegetariske Buddha bowl, og vi har desuden tilsat tilberedt kød til flere af vores poke bowls.  

Generelle tips til poke bowls:

  • Vælg et mix af forskellige grøntsager, og sørg for, at der både er noget saftigt og noget cremet, så retten ikke bliver tør og kedelig at spise. 
  • Friske urter, som for eksempel koriander, thaibasilikum eller forårsløg, giver et smagsmæssigt boost og masser af farve og friskhed. 
  • Frø og nødder giver knas – vælg gerne ristede sesamfrø, solsikkefrø, peanuts eller cashewnødder.
  • Brug også små rester – lidt, men godt, gælder også i bowls. Så læg gerne et en god rest kød eller stegt grønt i skålen.
  • Skyl nudler og ris over med koldt vand, så klistrer de ikke sammen og er nemmere at spise og blande med de andre ingredienser. 
  • Indret små hjørner til hver af de smagsgivende ingredienser, så ser det flot ud, og hver enkelt selv kan mixe smagene sammen i skålen ved bordet. 
  • Hold det simpelt, og brug rene, friske råvarer – og servér straks, så friskheden kan smages.
Se, hvad vi ellers skriver om: #mad, #opskrifter, #nemt&grønt og #madlavning