Poke bowl med kylling, kål og chilimayo
FROKOST

Poke bowl med kylling, kål og chilimayo

En frokost eller let aftensmad til 4 personer. Når de forskellige elementer i salaten lægges pænt op i en skål, ser det virkelig indbydende ud, og du kan sammensætte hver mundfuld efter smag og tekstur. Brug gerne en rest kylling fra et tidligere måltid, men sørg for at fjerne skind og evt. ben. 
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Chilimayo

4 spsk. god mayonnaise
1 spsk. sød chilisauce
tsk. Sambal Oelek
0.5 lime (saften)
- hvidløg revet, efter smag
nip salt

Ingredienser

6 dl. kogte sushiris afkølede, eller andre ris
275 g kylling kogt eller stegt
1 stk. mango i tern
2 stk. avocado i skiver
0.5 stk. spidskål lilla eller rødkål
4 stk. fintsnittede forårsløg

Drys

- frisk koriander
- sesamfrø

Sådan gør du

  1. 1
    Rør alle ingredienserne til mayoen sammen i en skål og smag til med hvidløg, salt og evt. ekstra chilisauce. Sæt mayoen på køl indtil servering.
  2. 2
    Fordel risene i 4 skåle. Skær eller træk kyllingen i små mundrette stykker. Fordel den i et hjørne, ovenpå risene. Fordel også grøntsagerne, hver især ovenpå risene.
  3. 3
    Pynt med friske forårsløg, sesamfrø og chilimayo – server straks.