sex

4 typiske tegn på stress

Stress opleves individuelt fra person til person. 4 tegn er dog meget typiske for stress, fortæller chefpsykolog i Psykiatrifonden, Michael Danielsen. Mindre lyst og dårlig søvn er blandt de ting, der kan være tegn på, at du er ramt af stress.

Kroppen er i alarmberedskab, når man er stresset, og derfor kan det være svært at falde i søvn.

Du har mindre lyst

Har du svært ved at glæde dig over de både små og store ting i livet, og er lysten – også til det seksuelle – forsvundet eller dalet, er du måske ramt af stress. Stress får os ofte til at nedprioritere samvær med familie og venner og eksempelvis fritidsaktiviteter.

Du savner overblik

Glipper hukommelsen, springer du frokostpausen over, og har du svært ved at koncentrere dig, er du måske stresset. Får du ikke dine opgaver gjort færdige, selvom du måske bruger mere tid, end du ellers har gjort, kan det være tegn på stress.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Du har svært ved at falde i søvn

Har du svært ved at falde i søvn, både når du går i seng, og hvis du er vågnet om natten, kan det være tegn på stress. Kroppen er i alarmberedskab, når man er stresset, og derfor kan det være svært at falde til ro og slappe af - også om dagen.

Du er i dårligt humør

Stress kan gå ud over humøret og gøre dig trist og modløs. Har du samtidig let til gråd og svært ved kritik, bør du måske også søge hjælp.

Læs mere om