10 tricks: Det kan du bruge din gamle tandbørste til

Selvom din tandbørste ikke længere duer til at rense tænder, kan den være handy, når du skal rense alle mulige andre ting. Læs med her, hvor du får 10 fif til, hvordan en aflagt tandbørste kan gøre nytte:

Rens computerens tastatur

Computerens tastatur bliver hurtigt fyldt med støv og snavs. Det kan være vanskeligt at få sit tastatur rent med en klud, da elektronikken ikke tåler vand og rengøringsmidler. Lad i stedet børstehårene fra din aflagte tandbørste og lidt knofedt gøre arbejdet. Husk at låse eller slukke computeren, inden du går i gang.

Rens din cykelkæde

En tandbørste er det perfekte redskab, når din cykel skal gøres forårsklar. Med en tandbørste kan du fjerne skidt og småsten fra cykelkæden, så den er klar til en frisk omgang kædeolie. Læs mere om, hvordan du gør din cykel forårsklar her. 

Rens dine sko

Er det svært at se, at dine beskidte sneakers engang var hvide? En tandbørste er et fint redskab til skånsomt at skrubbe skoenes lærred eller læder. Ligesom man med en tandbørste nemt renser småsten og skidt ud af rillerne i bunden af skoen.

Gør rent, hvor dine fingre ikke kan komme til

En tandbørste kan fjerne støv og snavs de steder, hvor det er for trangt at komme til med en klud. Brug for eksempel en tandbørste til at rengøre din hårtørrer, dit støvsugerfilter eller bilens ventilationsanlæg.

Rengør fuger

Mange oplever, at fugerne i brusenichen bliver mørke. Det skyldes dannelse af skimmelsvamp. Skrub fugerne med en tandbørste og en blanding af eddike og vand i blandingsforholdet 1:4. Læs mere her om, hvordan du får bugt med sorte fuger i brusekabinen her.

Rens dine smykker

En tandbørste er et nemt, lille og skånsomt værktøj, der kan være nyttigt, hvis man skal rense sine smykker. Guldsmykker renses nemt med sulfo, mens sølvsmykker bliver skinnende med dette trick: LINK.

Rens afløbet

Der samler sig hurtigt fedt, sæberester, hår og andet snavs i afløbet på både badeværelset og i køkkenhåndvasken. En tandbørste er et godt redskab til at rense risten og vandlåsen. Læs mere om, hvordan du renser og vedligeholder afløbet her. 

Rene negle

Tandbørster virker ideelt som neglebørste til at fjerne skidt under neglene efter en tur i haven.

Få velvro til at 'klistre' igen

Der samler sig hurtigt hår, stofrester og andet, som sløver velcroeffekten på børnenes sko eller på regnjakken. En tandbørste er et godt redskab, der kan få velcroen til at fæstne igen. Børst den ru del af velcroen, og fjern det fnuller, du får løsnet. Så virker velcroen igen.

Fiks dine øjenbryn

Spar de penge, det koster at anskaffe sig specielle øjenbrynsbørster og pensler til at tøjle buskede og strittende øjenbryn. En gammel tandbørste virker lige så godt.

Læs mere om