Gør-det-selv: Lav en fodboldnøglering

Lav en bold ud af snor til din nøglering, så kan du vise, hvem du holder med til fodbold-VM

Det skal du bruge til en nøglering med lille vedhæng:

Polyestersnor 3 mm, glaskugle 10 mm, saks, tændstikker,  karabinhage, nøglering og evt. en lille, flad skruetrækker.

Materialer til fodboldnøglering

Du kan med fordel smelte enderne af snoren, inden du begynder, så flosser de ikke, når du arbejder med nøgleringen

Sådan laver du nøgleringen:

1. vikling
Start med at klippe ca. 160 cm snor af. Læg kuglen mellem din pegefinger og langemand. Snoren holder du fast med din lillefinger og ringfinger, lad ca. 20 cm snor hænge forneden. Vikl den lange ende om din pegefinger og din langemand i alt fire gange. Sørg for, at viklingerne ligger ved siden af hinanden og stramt.

2. vikling
Når snoren er på vej op femte gang, kører du enden af snoren bag om de 4 lodrette viklinger og vikler 4 gange vandret. Placer viklingerne, så de ligger ved siden af hinanden og stramt.

3. vikling
Når der ligger to gange fire snore, tager du fingrene ud og vender det hele venstre om. Kuglen skal blive inde i midten for at give tyngde til vedhænget. Når du har vendt arbejdet, holder du fast på kuglen og snoren med tommelfingeren. Nu vikler du snoren igennem hullet over kuglen og tilbage igennem nederste hul. Gentag, så du har fire viklinger igen.

Stram til
Nu kan du stramme din bold. Tjek, at viklingerne ligger ved siden af hinanden på alle boldens sider. Begynd med at stramme viklingerne, der hvor snoren endte. Det kan godt drille lidt. Du kan bruge en flad skruetrækker til at hjælpe med at løsne og stramme.

Sæt karabinhage i
Når bolden er strammet, vurderer du, hvor langt et vedhæng du ønsker, laver en løs knude og sætter din karabinhage eller nøglering fast og strammer knuden. Klip snorene af tæt på karabinhagen og smelt derefter enderne, så de ikke flosser. Nu har du et fint nøglevedhæng til dig selv eller din medspiller.