Vegetarisk butterchicken med fladbrød
- 4 Personer
Det skal du bruge
1 stk. | blomkål |
1 dåse | kikærter , drænede og skyllede |
3 tsk. | paprika |
2 dåser | kokosmælk , så fed som muligt |
1 dl. | piskefløde (erstat evt. med cremefraiche) |
2 tsk. | frisk ingefær , revet |
1 stk. | frisk chili |
2 stk. | løg |
4 fed | hvidløg |
3 spsk. | tomatpuré |
4 tsk. | garam masala , stødt |
2 tsk. | koriander , stødt |
3 tsk. | spidskommen , stødt |
2 tsk. | gurkemeje |
0.5 stk. | citron , saft heraf |
1 bundt | persille , hakket |
- | salt |
- | peber |
- | olivenolie |
Tilbehør
- | ris |
- | naanbrød |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
-
2Pluk din blomkål ud i små mundrette buketter.
-
3Find et ovnfast fad frem, og smør det med olie. Hæld blomkålsbuketterne deri, og tilføj derefter de drænede og skyllede kikærter. Fordel de 3 tsk. paprika samt godt med salt og peber, og rør rundt.
-
4Bag i 10-12 min. Blomkålsbuketterne må gerne have et lille bid, men lad dem få lidt farve i kanterne. De må gerne se let brændte ud.
-
5Riv ingefær, og hak din chili fint – husk at fjerne kerner og membran. Hak derefter løg og hvidløg.
-
6Tænd for en pande med lidt olivenolie på middelhøj varme. Svits ingefær og chili i 3-4 min. under omrøring. Lad duften sprede sig. Tilføj så løg og hvidløg, og svits 2 min., indtil løgene bliver gennemsigtige. Skru gerne ned for varmen, da løgene ikke må brune. Tilsæt nu alle dine krydderier: garam masala, koriander, spidskommen, gurkemeje og hakket persille.
-
7Rør rundt, og svits igen i 2 min. Så tilføjer du tomatpuré, kokosmælk og piskefløde samt citronsaft. Skru ned på middellav varme, og lad saucen tykne, imens den simrer.
-
8Det kan sagtens tage noget tid. Normalt omkring 15-20 min. Rør rundt af og til. Når halvdelen af tiden er gået, tilføjer du blomkål og kikærter til saucen. Når tiden er gået, så husk at smage til. Tilføj salt, peber, mere styrke og mere syre. Retten skal tilpasses dine smagsløg.