Ungarsk gullasch med lækre grøntsager
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | Oksekød, vi brugte bov |
2 stk. | løg |
1 fed | hvidløg |
1 spsk. | Paprikapulver |
1 stk. | laurbærblad |
tsk. | knuste kommen frø |
dåse | Flåede hakkede tomater |
4 stk. | kartofler |
2 stk. | majroer |
4 stk. | gulerødder |
1 stk. | grøn peberfrugt |
Sådan gør du
-
1Skær kødet i mindre tern.
-
2Hak løgene fint og sauter dem i en gryde med en stor sjat olie, uden at de bruner.
-
3Tag gryden fra varmen og kom paprika heri. Det er vigtig at det ikke brænder på.
-
4Kom så kød og resten af krydderierne heri. Vend rundt så kødet dækkes.
-
5Sæt gryden tilbage på komfuret og brun kødet.
-
6Kom tomat heri.
-
7Hæld 2-3 deciliter vand i gryden og lad kødet simre halvt mørt under låg i 30-40 minutter.
-
8Tilføj evt. mere vand.
-
9Skær kartofler, majroer, gulerødder og paprika i mindre stykker og kom det i gryden. Lad kødet simre videre til det er helt mørt, ca. 20 minutter. Test ved at tage et stykke kød op. Smag på det.
-
10Smag til med mere salt og peber.