Ungarsk gullasch med lækre grøntsager
Opskriften er oversat fra ungarsk og justeret en anelse, så den passer til danske råvarer. Hjemmebagt madbrød passer perfekt til gullaschen.

- 4 Personer
Ingredienser
500 g | Oksekød, vi brugte bov |
2 stk | løg |
1 fed | hvidløg |
1 spsk. | Paprikapulver |
1 stk. | laurbærblad |
tsk. | knuste kommen frø |
dåse | Flåede hakkede tomater |
4 stk | kartofler |
2 stk | majroer |
4 stk | gulerødder |
1 stk. | grøn peberfrugt |
Sådan gør du
- 1.Skær kødet i mindre tern.
- 2.Hak løgene fint og sauter dem i en gryde med en stor sjat olie, uden at de bruner.
- 3.Tag gryden fra varmen og kom paprika heri. Det er vigtig at det ikke brænder på.
- 4.Kom så kød og resten af krydderierne heri. Vend rundt så kødet dækkes.
- 5.Sæt gryden tilbage på komfuret og brun kødet.
- 6.Kom tomat heri.
- 7.Hæld 2-3 deciliter vand i gryden og lad kødet simre halvt mørt under låg i 30-40 minutter.
- 8.Tilføj evt. mere vand.
- 9.Skær kartofler, majroer, gulerødder og paprika i mindre stykker og kom det i gryden. Lad kødet simre videre til det er helt mørt, ca. 20 minutter. Test ved at tage et stykke kød op. Smag på det.
- 10.Smag til med mere salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad