Tysk kirsebærtærte

"Die Schwartzwälder Kirschtorte" er en tysk favorit, som består af svampede chokoladekagebunde med flødeskum og kirsebær imellem. En sikker vinder på kagebordet. 
Tysk kirsebærtærte
  • 6 Personer

ca. 10 stykker

300 g sukker
250 g smør
5 stk æg
180 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g kakao
2.5 dl. syltede kirsebær inklusive lage
3 spsk. kirsch
5 dl. piske-fløde
50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 175 grader.
  2. 2.Pisk smør og sukker sammen.
  3. 3.Del æggene i hvider og blommer.
  4. 4.Rør æggeblommerne i smørblandingen en efter en.
  5. 5.Rør hvedemel og kakao sammen med bagepulver i en skål og vend blandingen med smør- og ægblandingen. Pisk æggehvider til skum og vend det i dejen.
  6. 6.Nu har du en ganske fast dej, som skal op i en smurt bageform på ca. 24 cm i diameter.
  7. 7.Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter.
  8. 8.Tag ud og afkøl helt.
  9. 9.Skær kagen i tre bunde.
  10. 10.Bland kirsebær og lage med kirsch.
  11. 11.Tag ca. 10 kirsebær fra til pynt.
  12. 12.Pisk fløden til skum.
  13. 13.Læg en bund på et kagefad.
  14. 14.Fordel halvdelen af lagen og kirsebærrene på den bund.
  15. 15.Kom en tredjedel af flødeskummet herpå.
  16. 16.Læg en bund på og gentag processen.
  17. 17.Læg den sidste bund på, og fordel flødeskummet herpå.
  18. 18.Hak eller høvl chokoladen og drys over flødeskummen.
  19. 19.Pynt med kirsebær.
  20. 20.Lad stå koldt i nogle timer, indtil du serverer kagen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert og #kage med flødeskum