Traditionel grog

Engelske sømænd i flåden fik traditionelt og helt op til 1960’erne en stor daglig ration rom, men Vernon fandt på at blande vand og citronsaft i, for at give dem C-vitaminer og derved undgå skørbug, men muligvis også for at spæde rommen op, så arbejdet om bord blev udført omhyggeligt.  
Traditionel grog
  • 1 Person
  • 5 Minutes

Ingredienser

5 stk cl mørk rom, f.eks. Havana Club Anejo Reserva
10 stk cl kogende vand
- Saften af ¼ citron
1 tsk. sukker eller honning

Sådan gør du

  1. 1.Kom rom og citronsaft i et krus eller toddyglas med hank.
  2. 2.Hæld kogende vand i og smag til med sukker eller honning.
  3. 3.Denne varme romdrik fik navn efter den engelske admiral Edward Vernon, som i midten af 1700-tallet blev kaldt »Old Grog«, fordi hans uniformer blev syet af groft uldstof, kaldet grogram.
Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser, #drikke og #weekend og gæster