Tortillas med strimlet nakkefilet, guacamole, spidskål og ananassalsa
De strimlede nakkefilletter får her selskab af blandt andet guacamole, snittet spidskål og ananassalsa. Lige til at putte i en tortilla.
4 Personer
Ingredienser
500 g
Nakkefilet Bornholmergrisen
1 spsk.
spidskommen
2 spsk.
olivenolie
1 stk.
hvidløg
2 spsk.
tomatpure
Guacamole:
3 stk.
avocadoer
2 spsk.
cremefraiche
1 dl
koriander
1 fed
hvidløg
1 stk.
tomat
0.5 stk.
rødløg
1 stk.
lime
0.5 spsk.
salt
0.5 spsk.
friskkværnet sort peber
Grov ananassalsa:
0.5 stk.
ananas
1 dl
mynte
1 stk.
lime
1 stk.
chili
0.5 stk.
friskkværnet sort peber
Tilbehør:
0.5 stk.
spidskål rød eller alm.
12 stk.
tortillabrød små
-
koriander
2 dl
chilisovs
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skær 4 tykke skiver af nakkefileten. Lad dem stå i stuetemperatur i cirka 15 minutter.
2
Bland spidskommen, olivenolie, et finhakket fed hvidløg og tomatpuré sammen.
3
Kom nakkefileten ned i blandingen.
Læg skiverne på en forvarmet gril, og gril i cirka 2-3 minutter på hver side.
Lad kødet hvile 5 minutter.
4
Mos avocadoerne og bland dem med cremefraiche og et presset hvidløg. Hak tomat og rødløg fint og tilføj det. Smag til med limesaft, salt og friskkværnet sort peber.
5
Skær annanas i små tern. Bland dem sammen med hakket mynte, revet limeskal, limesaft og snittet chili. Smag til med friskkværnet sort peber.
6
Snit spidskål tyndt.
7
Fordel guacamole, snittet spidskål og nakkefilet skåret i skiver og ananassalsa på tortillabrød. Top af med koriander, og server sammen med din yndlingschilisovs.
8
Du kan skifte ananas ud med mango eller agurk. Du kan også blande almindelig spidskål og rød spidskål.