Tortillas med strimlet nakkefilet, guacamole, spidskål og ananassalsa
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | Nakkefilet Bornholmergrisen |
1 spsk. | spidskommen |
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | fed hvidløg |
2 spsk. | tomatpure |
Guacamole:
3 stk. | avocadoer |
2 spsk. | cremefraiche |
1 dl. | koriander |
1 stk. | fed hvidløg |
1 stk. | tomat |
0.5 stk. | rødløg |
1 stk. | lime |
0.5 spsk. | salt |
0.5 spsk. | friskkværnet sort peber |
Grov ananassalsa:
0.5 stk. | ananas |
1 dl. | mynte |
1 stk. | lime |
1 stk. | chili |
0.5 stk. | friskkværnet sort peber |
Tilbehør:
0.5 stk. | spidskål rød eller alm. |
12 stk. | tortillabrød små |
- | koriander |
2 dl. | chilisovs |
Sådan gør du
-
1Skær 4 tykke skiver af nakkefileten. Lad dem stå i stuetemperatur i cirka 15 minutter.
-
2Bland spidskommen, olivenolie, et finhakket fed hvidløg og tomatpuré sammen.
-
3Kom nakkefileten ned i blandingen. Læg skiverne på en forvarmet gril, og gril i cirka 2-3 minutter på hver side. Lad kødet hvile 5 minutter.
-
4Mos avocadoerne og bland dem med cremefraiche og et presset hvidløg. Hak tomat og rødløg fint og tilføj det. Smag til med limesaft, salt og friskkværnet sort peber.
-
5Skær annanas i små tern. Bland dem sammen med hakket mynte, revet limeskal, limesaft og snittet chili. Smag til med friskkværnet sort peber.
-
6Snit spidskål tyndt.
-
7Fordel guacamole, snittet spidskål og nakkefilet skåret i skiver og ananassalsa på tortillabrød. Top af med koriander, og server sammen med din yndlingschilisovs.
-
8Du kan skifte ananas ud med mango eller agurk. Du kan også blande almindelig spidskål og rød spidskål.