Taskekrabbe med hjemmerørt dildaioli
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | kogte optøede taskekrabber |
- | masser af små stykker ristet brød |
Mayonnaise
2 stk. | æggeblommer Evt. pasteuriserede |
1 tsk. | hvidvinseddike |
1 knsp. | salt |
1.5 dl. | vindruekerneolie |
1 stk. | lille fed hvidløg |
2 spsk. | hakket dild |
Sådan gør du
-
1Tag æggeblommerne ud af køleskabet, 20 minutter før de skal bruges, så æggeblommer og olie har samme temperatur.
-
2Kom æggeblommer, eddike og salt i en lille skål og pisk det hele sammen med en elpisker på lav hastighed.
-
3Dryp nu lidt af olien i skålen, mens du pisker den ind i blandingen. Fortsæt nu med olie i en tynd stråle, imens du pisker.
-
4Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hælder du mere og mere olie i. Pisk nu mayonnaisen lys og tyk.
-
5Smag mayonnaisen til, der skal evt. lidt mere eddike eller salt i.
-
6Smag til sidst til med revet hvidløg og hakket dild.