Syltet gås eller and

Syltet fjerkræ er en oplagt spise til singlen, fordi det kan holde sig i køleskabet i lang tid. 
Syltet gås eller and
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk gåse- eller andelår med under- og overlår
2 spsk. salt
500 g gåse- eller andefedt
4 stk fed hvidløg
- nogle stilke timian

Sådan gør du

  1. 1.Optø andelåret, og skær evt. lår og overlår fra hinanden.
  2. 2.Gnid andelårene med salt, og læg i en plasticpose eller skål i køleskab natten over.
  3. 3.Skyl andelårene i koldt vand.
  4. 4.Smelt fedtet i en sauterpande eller gryde.
  5. 5.Skær hvidløgene i mindre stykker og kom i panden sammen med timian.
  6. 6.Kom kødet i og lad simre under låg i 2 timer indtil godt gyldent.
  7. 7.Lad anden køle af i fedtet.
  8. 8.Hvis du ikke serverer anden eller gåsen den samme dag, så sæt den i køleskabet.
  9. 9.Anden holder sig i flere uger.
  10. 10.Tag blot det stykke fjerkræ, du ønsker at spise, sammen med noget af fedtet og gennemvarm det i ovnen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #få ingredienser