Syltet gås eller and
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | gåse- eller andelår med under- og overlår |
2 spsk. | salt |
500 g | gåse- eller andefedt |
4 stk. | fed hvidløg |
- | nogle stilke timian |
Sådan gør du
-
1Optø andelåret, og skær evt. lår og overlår fra hinanden.
-
2Gnid andelårene med salt, og læg i en plasticpose eller skål i køleskab natten over.
-
3Skyl andelårene i koldt vand.
-
4Smelt fedtet i en sauterpande eller gryde.
-
5Skær hvidløgene i mindre stykker og kom i panden sammen med timian.
-
6Kom kødet i og lad simre under låg i 2 timer indtil godt gyldent.
-
7Lad anden køle af i fedtet.
-
8Hvis du ikke serverer anden eller gåsen den samme dag, så sæt den i køleskabet.
-
9Anden holder sig i flere uger.
-
10Tag blot det stykke fjerkræ, du ønsker at spise, sammen med noget af fedtet og gennemvarm det i ovnen.