Syltet gås eller and
HOVEDRET

Syltet gås eller and

Syltet fjerkræ er en oplagt spise til singlen, fordi det kan holde sig i køleskabet i lang tid. 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. gåse- eller andelår med under- og overlår
2 spsk. salt
500 g gåse- eller andefedt
4 stk. fed hvidløg
- nogle stilke timian

Sådan gør du

  1. 1
    Optø andelåret, og skær evt. lår og overlår fra hinanden.
  2. 2
    Gnid andelårene med salt, og læg i en plasticpose eller skål i køleskab natten over.
  3. 3
    Skyl andelårene i koldt vand.
  4. 4
    Smelt fedtet i en sauterpande eller gryde.
  5. 5
    Skær hvidløgene i mindre stykker og kom i panden sammen med timian.
  6. 6
    Kom kødet i og lad simre under låg i 2 timer indtil godt gyldent.
  7. 7
    Lad anden køle af i fedtet.
  8. 8
    Hvis du ikke serverer anden eller gåsen den samme dag, så sæt den i køleskabet.
  9. 9
    Anden holder sig i flere uger.
  10. 10
    Tag blot det stykke fjerkræ, du ønsker at spise, sammen med noget af fedtet og gennemvarm det i ovnen.