Svinemørbrad a la byens brandstation
AFTENSMAD

Svinemørbrad a la byens brandstation

Porrerne i flødesovsen bliver søde, når de varmes i ovnen. Det gør dem gode som tilbehør til svinemørbraden, som her serveres med pasta. 
  • 12 Personer

Ingredienser

4 stk. mørbradder
- salt og peber
3 stk. pakker bacon
8 stk. porrer
2 spsk. olie
0.5 l. piske-fløde
0.5 l. mælk
250 g gorgonzolaost
2 dl. hakket persille
- frisk eller tørret pasta til 12 personer
2 stk. flutes

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader. Ordn mørbraderne og drys med peber og en anelse salt.
  2. 2
    Vikl bacon om hver mørbrad.
  3. 3
    Skær porrer i tynde ringe og skyl dem omhyggeligt i koldt vand.
  4. 4
    Svits porrer i olie i en gryde.
  5. 5
    Kom porrerne i bunden af en stor ildfast form eller bradepande med høj kant.
  6. 6
    Læg mørbradene ovenpå.
  7. 7
    Kom fløde og mælk og ost i mindre stykker i gryden og rør rundt indtil osten er smeltet.
  8. 8
    Kom persille i saucen og smag til med salt og peber.
  9. 9
    Hæld saucen rundt om mørbraderne og stil bradepanden midt i ovnen.
  10. 10
    Steg, indtil baconen er sprød, ca. 30 minutter.
  11. 11
    Tag ud, og lad stå og trække 5-7 minutter, før du skærer kødet i tournedos-store stykker.
  12. 12
    Kog pastaen i en stor gryde, afdryp og server sammen med kød, sauce og varme flutes.