Svenske köttbullar

Kødboller på svensk. Vi har puttet lidt kanel, allehånde og muskatnød i farsen. Husk tyttebær
Svenske köttbullar
  • 4 Personer

Ingredienser

450 g hakket svin/kalv
0.75 tsk. fint salt
0.5 tsk. stødt allehånde

2 tsk. muskatnød
1 knsp. stødt kanel
lidt peber

1 stk. løg
1 stk. æg
60 g rasp
1.5 dl. mælk

Til servering

- kartofler
- kartoffelmos
- syltede agurker
- tyttebær

Sådan gør du

  1. 1.Rør kødet sejt og sammenhængende med saltet i 2-3 min.  
  2. 2.Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mellem hver. Hold igen med mælken, så farsen ikke bliver for blød.   
  3. 3. Varm olie/smør på en pande over middel/høj varme. Steg 8-12 små kødboller ad gangen afhængig af størrelsen på din pande (brug et par teskefulde fars pr. kødbolle). Der skal være luft imellem kødbollerne, og ryst panden indimellem, så kødbollerne bliver runde og stegt på alle sider. Steg dem, indtil de er faste, gyldne og gennemstegte.   
  4. 4.Læg dem i et ovnfast fad med stanniol over, så de holder sig varme, til sidste hold er stegt færdig.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #weekend og gæster, #hverdagens små mirakler, #hverdag og #hurtig aftensmad