Stegt torsk med jordbær- og rosin- ketchup

Ketchuppen er også god til andet end torsk. Fx grillede pølser, kylling og svinekød.
Stegt torsk med jordbær- og rosin- ketchup
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ketchup

500 g jordbær
150 g rosin
1 dl. vand
3 spsk. sukker
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
1 stk. Knivspids cayennepeber
1 stk. knivspids salt
1 kg nye kartofler
800 g torskefilet
1 tsk. salt og peber
1 stk. olivenolie
1 håndfuld Friseesalat
stk. salatløg
1 stk. lime

Sådan gør du

  1. 1.Skær jordbær i mindre stykker, og kom dem i en lille gryde sammen med resten af ingredienserne.
  2. 2.Lad blandingen koge op og simre i to minutter. Tag gryden fra komfuret og lad indholdet afkøle under låg.
  3. 3.Blend ketchuppen. Hvis du vil have den tyndere, spæder du med vand eller æblejuice.
  4. 4.Sæt ovnen på 225 grader. Bag kartoflerne uden olie i 25 minutter.
  5. 5.Krydr torsken med salt og peber, og steg den i olie på en pande. Server fisken med kartofler, salat og snittet løg og selvfølgelig ketchup.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #passer til sæsonen