Stegt torsk med jordbær- og rosinketchup
AFTENSMAD

Stegt torsk med jordbær- og rosinketchup

Ketchuppen er også god til andet end torsk. Fx grillede pølser, kylling og svinekød.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ketchup

500 g jordbær
150 g rosin
1 dl. vand
3 spsk. sukker
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
1 stk. Knivspids cayennepeber
1 stk. knivspids salt
1 kg nye kartofler
800 g torskefilet
1 tsk. salt og peber
1 stk. olivenolie
1 håndfuld Friseesalat
stk. salatløg
1 stk. lime

Sådan gør du

  1. 1
    Skær jordbær i mindre stykker, og kom dem i en lille gryde sammen med resten af ingredienserne.
  2. 2
    Lad blandingen koge op og simre i to minutter. Tag gryden fra komfuret og lad indholdet afkøle under låg.
  3. 3
    Blend ketchuppen. Hvis du vil have den tyndere, spæder du med vand eller æblejuice.
  4. 4
    Sæt ovnen på 225 grader. Bag kartoflerne uden olie i 25 minutter.
  5. 5
    Krydr torsken med salt og peber, og steg den i olie på en pande. Server fisken med kartofler, salat og snittet løg og selvfølgelig ketchup.