Sprøde kartoffelkugler fyldt med blommer
- 8 Personer
Ingredienser
500 g | kartofler |
1 stk. | æg store |
7 dl. | hvedemel |
- | ca. 24 mindre blommer |
dl. | sukker |
1.5 dl. | sukker |
1.5 dl. | rasp |
3 dl. | vindruekerneolie |
Sådan gør du
-
1Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre.
-
2Mos dem i en skål, bland med æg, og rør godt rundt.
-
3Kom melet i lidt efter lidt, indtil du får en lind dej ligesom franskbrødsdej.
-
4Dæk dejen til med film, og lad den sætte sig i ca. 30 minutter.
-
5Fjern sten fra blommerne uden at skære dem i stykker.
-
6Drys lidt sukker i blommen, og luk.
-
7Tag ca. 1,5 spsk. dej fra, form dejen til en kugle, og rul den helt flad.
-
8Læg en blomme på dejen, og pak den ind i dejen, ligesom man lukker en kuvert.
-
9Rul og klem bollen rund og helt lukket.
-
10Hæld vand i en gryde, og kog op.
-
11Kom 4-5 boller ad gangen ned i det kogende vand.
-
12Lad koge 2-3 minutter, før du tager dem op med en hulske.
-
13Rul kuglerne i en blanding af sukker og rasp.
-
14Hæld olie i en gryde, og lad den blive hed.
-
15Dybsteg kuglerne, indtil de er gyldne i olien.
-
16Tag op, og server varme eller lune.