De syrlige stikkelsbær går godt i spænd med den rene smag i ginnen. Server sommercocktailen som en aperitif på en lun sommeraften.
4 Personer
Ingredienser
1 dl
vand
1 dl
sukker
100 g
Stikkelsbær
1.5 dl
god gin, fx Hendricks
-
Citronsaft, efter smag
-
danskvand
Pynt
-
brede strimler citronskal
-
friske stikkelsbær
ANNONCE
Sådan gør du
1
Bland vand og sukker i en kasserolle. Kog blandingen igennem i 3-4 minutter, til alt sukkeret er opløst.
2
Kom stikkelsbærrene i en blender (eller brug en stavblender), og hæld lagen over. Blend til en ensartet konsistens. Hæld pureen i en finmasket sigte, så saften løber fra.
3
Lad pureen køle helt af, og sæt imens 4 longdrink- eller champagneglas i fryseren.
4
Hæld isterninger i de afkølede glas, og bland i hvert glas 2 spsk. stikkelsbærpure, 1 ½ spsk. gin og 1 spsk. citronsaft, top af med danskvand efter smag.