Sommercocktail med gin og stikkelsbær
De syrlige stikkelsbær går godt i spænd med den rene smag i ginnen. Server sommercocktailen som en aperitif på en lun sommeraften.

- 4 Personer
Ingredienser
1 dl. | vand |
1 dl. | sukker |
100 g | Stikkelsbær |
1.5 dl. | god gin, fx Hendricks |
- | Citronsaft, efter smag |
- | danskvand |
Pynt
- | brede strimler citronskal |
- | friske stikkelsbær |
Sådan gør du
- 1.Bland vand og sukker i en kasserolle. Kog blandingen igennem i 3-4 minutter, til alt sukkeret er opløst.
- 2.Kom stikkelsbærrene i en blender (eller brug en stavblender), og hæld lagen over. Blend til en ensartet konsistens. Hæld pureen i en finmasket sigte, så saften løber fra.
- 3.Lad pureen køle helt af, og sæt imens 4 longdrink- eller champagneglas i fryseren.
- 4.Hæld isterninger i de afkølede glas, og bland i hvert glas 2 spsk. stikkelsbærpure, 1 ½ spsk. gin og 1 spsk. citronsaft, top af med danskvand efter smag.
Tip!
Lav en alkoholfri version uden gin.
Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser,
#drikke,
#weekend og gæster,
#gæstemad og fest og #drinks