Sommercocktail med gin og stikkelsbær

De syrlige stikkelsbær går godt i spænd med den rene smag i ginnen. Server sommercocktailen som en aperitif på en lun sommeraften.
Sommercocktail med gin og stikkelsbær
  • 4 Personer

Ingredienser

1 dl. vand
1 dl. sukker
100 g Stikkelsbær
1.5 dl. god gin, fx Hendricks
- Citronsaft, efter smag
- danskvand

Pynt

- brede strimler citronskal
- friske stikkelsbær

Sådan gør du

  1. 1.Bland vand og sukker i en kasserolle. Kog blandingen igennem i 3-4 minutter, til alt sukkeret er opløst.
  2. 2.Kom stikkelsbærrene i en blender (eller brug en stavblender), og hæld lagen over. Blend til en ensartet konsistens. Hæld pureen i en finmasket sigte, så saften løber fra.
  3. 3.Lad pureen køle helt af, og sæt imens 4 longdrink- eller champagneglas i fryseren.
  4. 4.Hæld isterninger i de afkølede glas, og bland i hvert glas 2 spsk. stikkelsbærpure, 1 ½ spsk. gin og 1 spsk. citronsaft, top af med danskvand efter smag.

Tip!

Lav en alkoholfri version uden gin.

Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser og #drikke