Små browniebarer - med mælkechokolade & nødder

Sprøde nødder i en blød og lækker mælkechokoladekage med en nærmest karamelagtig smag. Opskriften giver 15-20 små stykker brownie.
Små browniebarer - med mælkechokolade & nødder
  • 8 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

125 g rørsukker
100 g ahornsirup
175 g smør
1 tsk. fint salt
3 stk æg
75 g hvedemel
125 g blandede nødder, fx pecan, peanuts eller mandler
- lille drys havsalt
225 g mælkechokolade, 40% kakao

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 175/155 grader varmluft.
  2. 2.Smelt sukker, ahornsirup, smør, chokolade og salt sammen i en gryde over medium varme. Tag blandingen af varmen og lad den afkøle til stuetemperatur.
  3. 3.Pisk æggene sammen og rør dem i den let afkølede smørblanding, lidt af gangen.
  4. 4.Tilsæt melet og rør dejen til den kun lige er blandet og uden klumper. Undgå at piske eller røre yderligere.
  5. 5.Hæld dejen i en små rektangulære forme, ca. 2-3 spsk. dej i hver, og fordel nødderne på toppen og drys evt. med lidt salt. Bag kagerne i ca. 15min indtil den er fast i kanterne, men stadig blød på midten.
  6. 6.Lad kagerne køle af inden servering.

Tip!

Gør kagen hvede- og glutenfri, ved at erstatte hvedemelet med rismel. Bag kagerne i almindelige muffinforme, hvis du ikke har barforme. Så skal de bage ca. 20min.

Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert og #børnevenligt