Skorzonerrødder med brøndkarse og rød grape
SNACKS OG TILBEHøR

Skorzonerrødder med brøndkarse og rød grape

De brunsorte skorzonerrødder kaldes også fattigmandsasparges og er en overset rodfrugt i det danske køkken. Her som let og lækkert tilbehød til aftensmaden. 
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g skorzonerod
20 g smør
1 spsk. honning
- Saften af ½ citron
- salt
1 stk. rød grape
1 bundt brøndkarse

Sådan gør du

  1. 1
    Vask og skræl skorzonerrødderne.
  2. 2
    Snit skorzonerrødderne i tynde skiver på tværs.
  3. 3
    Smelt smørret på en pande og sauter rødderne heri.
  4. 4
    Tilsæt honning og citronsaft og lad det koge ind. Tag rødderne af varmen og smag til med salt.
  5. 5
    Skær skrællen af grapen og fileter den.
  6. 6
    Bland skorzonerrødder, grape og brøndkarse og server straks.

Tip!

Skorzonerrødderne bliver hurtigt brune. Dette kan undgås ved at lægge dem i vand tilsat citronsaft eller eddike.