Skorzonerrødder med brøndkarse og rød grape

De brunsorte skorzonerrødder kaldes også fattigmandsasparges og er en overset rodfrugt i det danske køkken. Her som let og lækkert tilbehød til aftensmaden. 
Skorzonerrødder med brøndkarse og rød grape
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g skorzonerod
20 g smør
1 spsk. honning
- Saften af ½ citron
- salt
1 stk. rød grape
1 bundt brøndkarse

Sådan gør du

  1. 1.Vask og skræl skorzonerrødderne.
  2. 2.Snit skorzonerrødderne i tynde skiver på tværs.
  3. 3.Smelt smørret på en pande og sauter rødderne heri.
  4. 4.Tilsæt honning og citronsaft og lad det koge ind. Tag rødderne af varmen og smag til med salt.
  5. 5.Skær skrællen af grapen og fileter den.
  6. 6.Bland skorzonerrødder, grape og brøndkarse og server straks.

Tip!

Skorzonerrødderne bliver hurtigt brune. Dette kan undgås ved at lægge dem i vand tilsat citronsaft eller eddike.

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #få ingredienser og #vegetar