Salat med sushiris og gravad laks

Sushi som salat. Spises naturligvis med pinde.  
Salat med sushiris og gravad laks
  • 4 Personer

Ingredienser

3 dl. sushi ris
- salt
dl. risvineddike
2 tsk. wasabi
1 tsk. akaciehonning
1 stk. gulerod
4 stk forårsløg
100 g gravet laks
stk. citron
- Evt. lidt syltet ingefær

Sådan gør du

  1. 1.Skyl risen i koldt vand.
  2. 2.Kom i en gryde med vand og lidt salt, og lad simre under låg i 12 minutter.
  3. 3.Sluk, og lad stå i 10 minutter.
  4. 4.Spred nu risen ud på et fad, så det afkøles.
  5. 5.Bland dressingen sammen i en skål, og vend risen heri.
  6. 6.Hvis risen er lidt for fast, kommer du lidt kold vand i.
  7. 7.Skær guleroden i tændstiktynde strimler.
  8. 8.Snit forårsløgene fint. Skær skallen fra citronen, og skær citronen i tynde skiver.
  9. 9.Skær fisken i strimler.
  10. 10.Vend forsigtigt risen med fyldet, eller kom risen i fire skåle, og top med fyldet.
  11. 11.Server lidt syltet ingefær hertil.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad