Salat med sushiris og gravad laks
AFTENSMAD

Salat med sushiris og gravad laks

Sushi som salat. Spises naturligvis med pinde.  
  • 4 Personer

Ingredienser

3 dl sushi ris
- salt
dl risvineddike
2 tsk. wasabi
1 tsk. akaciehonning
1 stk. gulerod
4 stk. forårsløg
100 g gravet laks
stk. citron
lidt Syltet ingefær kan undlades

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl risen i koldt vand.
  2. 2
    Kom i en gryde med vand og lidt salt, og lad simre under låg i 12 minutter.
  3. 3
    Sluk, og lad stå i 10 minutter.
  4. 4
    Spred nu risen ud på et fad, så det afkøles.
  5. 5
    Bland dressingen sammen i en skål, og vend risen heri.
  6. 6
    Hvis risen er lidt for fast, kommer du lidt kold vand i.
  7. 7
    Skær guleroden i tændstiktynde strimler.
  8. 8
    Snit forårsløgene fint. Skær skallen fra citronen, og skær citronen i tynde skiver.
  9. 9
    Skær fisken i strimler.
  10. 10
    Vend forsigtigt risen med fyldet, eller kom risen i fire skåle, og top med fyldet.
  11. 11
    Server lidt syltet ingefær hertil.