Salat med cantaloupe og hindbær
SNACKS OG TILBEHøR

Salat med cantaloupe og hindbær

Let og frisk sommersalat med serrano- eller parmaskinke. Opskriften er fra bogen ”Annes salater” af Anne Hjernøe.    
  • 0 Personer

Ingredienser

lidt jomfruolivenolie , koldpresset
8 stk. serrano- eller parmaskinke
50 g rucola
50 g babyspinat , frisk
1 stk. cantaloupemelon
150 g friskt hindbær
2 stk. forårsløg
lidt frisk citronmelisse , citronverbena eller citrontimian

Citrusdressing

1 stk. citron, saft og skal usprøjtet
- ahornsirup
 eller flydende honning, mængde alt efter hvor saftig citronen er
lidt flagesalt
lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Kom lidt olivenolie på en varm pande og rist skinken sprød deri. Lad den køle af.
  2. 2
    Skyl rucola og babyspinat, slyng begge dele tørre og fordel dem på et fad.
  3. 3
    Skær melonen over. Fjern kernerne og skær skallen fra. Skær melonkødet i mundrette stykker og fordel dem over salaten sammen med hindbær. Hak forårsløg fint.
  4. 4
    Rør citronsaft og fintrevet citronskal sammen med ahornsirup efter smag, tilsæt lidt salt og peber, smag dressingen til og hæld den over salaten.
  5. 5
    Top salaten med den sprøde skinke, finthakket forårsløg og lidt urter.