Sådan koges krebs

Krebs smager himmelsk, men skal tilberedes nøjsomt for at bevare den gode smag. Læs her, hvordan.
Sådan koges krebs
  • 3 Personer

Ingredienser

- Gryde – omkring 10 l.
- Fyld c. 8 l vand i den, og kom følgende i vandet:
2 dl. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. fuld hele sorte peberkorn
5 stk store dildskærme (vigtigt – og de må ikke være afblomstrede)
- Krebs

Sådan gør du

  1. 1.Til et krebsegilde skal man beregne 9-10 krebs per person. Til en forret behøver man ikke så mange.
  2. 2.Få vandet til at bulderkoge, og kom så krebsene i hurtigt efter hinanden og få gryden i kog igen.
  3. 3.Kog dem i 4-5 minutter alt efter, hvor store de er og regnet fra det øjeblik, da vandet koger igen.
  4. 4.Sluk for gryden og lad krebsene stå og afkøle i lagen.
  5. 5.Skal de bruges om aftenen, bør de koges tidligt på dagen.
  6. 6.Det er meget vigtigt, at de står i lagen så længe som muligt, da det er i lagen, at den fine smag udvikles.
  7. 7.I 8 liter vand kan koges 25-30 krebs.

Tip!

Krebs skal være levende, når de koges, hvad enten man kan lide det eller ej. Det er sikkert at krebsene dør omgående, når de kommer i det kogende vand. Eventuelt døde krebs før kogning skal smides væk. Krebsen indeholder nogle enzymer, som bevirker, at den meget hurtigt går i forrådnelse, og så kan den give maveonder.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #forret og #få ingredienser