Stegt brød med sprød skorpe og blødt indre som i Singapore.
8 Personer
Ingredienser
2.5 dl
varmt vand
2 spsk.
sukker
1 tsk.
salt
1 stk.
æg
1 tsk.
kondenseret mælk
500 g
mel
-
Olie til at lægge dejen i natten over, ca. 1½ dl
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom vand i en skål og opløs sukker og salt heri. Kom ægget i (og evt. den kondenserede mælk) og tilsæt melet gradvis, indtil du har en ret fugtig dej.
2
Arbejd dejen igennem med knyttede knoer i ca. 5-8 min. - lidt længere tid på maskine.
3
Stik en finger i dejen, den skal kun lige slippe. Del dejen i 8 kugler. Hæld olien op i en lille skål og læg bollerne i, så de lige akkurat er dækket af olie.
4
Lad dem stå ved rumtemperatur fra 5-6 timer op til 12-14 timer. Hvis du stiller dem i køleskab overdækket, kan de holde sig i flere dage.
5
Tag en kugle op, og pres den så flad som muligt på køkkenbordet med håndfladerne. Begynd nu at trække forsigtigt i kanterne, og forsæt på den måde, til dejen er papirtynd.
6
Hæld ca. 1 teskefuld olie på midten af dejen og fordel over dejen. Fold dejen som en konvolut, ved først at folde siderne mod midten, derpå toppen og til sidst bunden.
7
Løft dejen over på en varm stegepande med lidt fedtstof og steg ved middelvarme på hver side i ca. 3 minutter.