Roti Prata
- 8 Personer
Ingredienser
2.5 dl. | varmt vand |
2 spsk. | sukker |
3 spsk. | salt |
1 stk. | æg |
- | Evt. 1 spsk. kondenseret mælk |
500 g | mel |
- | Olie til at lægge dejen i natten over, ca. 1½ dl |
Sådan gør du
-
1Kom vand i en skål og opløs sukker og salt heri. Kom ægget i (og evt. den kondenserede mælk) og tilsæt melet gradvis, indtil du har en ret fugtig dej.
-
2Arbejd dejen igennem med knyttede knoer i ca. 5-8 min. - lidt længere tid på maskine.
-
3Stik en finger i dejen, den skal kun lige slippe. Del dejen i 8 kugler. Hæld olien op i en lille skål og læg bollerne i, så de lige akkurat er dækket af olie.
-
4Lad dem stå ved rumtemperatur fra 5-6 timer op til 12-14 timer. Hvis du stiller dem i køleskab overdækket, kan de holde sig i flere dage.
-
5Tag en kugle op, og pres den så flad som muligt på køkkenbordet med håndfladerne. Begynd nu at trække forsigtigt i kanterne, og forsæt på den måde, til dejen er papirtynd.
-
6Hæld ca. 1 teskefuld olie på midten af dejen og fordel over dejen. Fold dejen som en konvolut, ved først at folde siderne mod midten, derpå toppen og til sidst bunden.
-
7Løft dejen over på en varm stegepande med lidt fedtstof og steg ved middelvarme på hver side i ca. 3 minutter.