Roti Prata
BAGVæRK

Roti Prata

Stegt brød med sprød skorpe og blødt indre som i Singapore. 
  • 8 Personer

Ingredienser

2.5 dl. varmt vand
2 spsk. sukker
3 spsk. salt
1 stk. æg
- Evt. 1 spsk. kondenseret mælk
500 g mel
- Olie til at lægge dejen i natten over, ca. 1½ dl

Sådan gør du

  1. 1
    Kom vand i en skål og opløs sukker og salt heri. Kom ægget i (og evt. den kondenserede mælk) og tilsæt melet gradvis, indtil du har en ret fugtig dej.
  2. 2
    Arbejd dejen igennem med knyttede knoer i ca. 5-8 min. - lidt længere tid på maskine.
  3. 3
    Stik en finger i dejen, den skal kun lige slippe. Del dejen i 8 kugler. Hæld olien op i en lille skål og læg bollerne i, så de lige akkurat er dækket af olie.
  4. 4
    Lad dem stå ved rumtemperatur fra 5-6 timer op til 12-14 timer. Hvis du stiller dem i køleskab overdækket, kan de holde sig i flere dage.
  5. 5
    Tag en kugle op, og pres den så flad som muligt på køkkenbordet med håndfladerne. Begynd nu at trække forsigtigt i kanterne, og forsæt på den måde, til dejen er papirtynd.
  6. 6
    Hæld ca. 1 teskefuld olie på midten af dejen og fordel over dejen. Fold dejen som en konvolut, ved først at folde siderne mod midten, derpå toppen og til sidst bunden.
  7. 7
    Løft dejen over på en varm stegepande med lidt fedtstof og steg ved middelvarme på hver side i ca. 3 minutter.