Rosenkålsgratin med løg og bacon
- 4 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
100 g | økologisk bacon i skiver |
300 g | rosenkål |
1 stk. | stort løg |
2 tsk. | mild gul karry (mindre mængde ved stærk karry) |
2 spsk. | finthakket rosmarin |
- | Opbagning: |
30 g | smør |
3 spsk. | hvedemel |
4 dl. | letmælk |
6 stk. | æg |
- | salt og peber |
- | Smør og rasp til skålen |
- | ristet rugbrød eller pumpernikkel og eventuelt salat |
Sådan gør du
-
1Indstil ovnen på 180 grader.
-
2Skær baconen i små stykker.
-
3Skær kålene meget tyndt, og hak løget fint.
-
4Rist baconen på en pande over jævn varme, til den er sprød.
-
5Fjern baconen, men lad fedtstoffet blive.
-
6Kom kål og løg på panden, og skru ned for blusset, lad det stege stille og roligt.
-
7Drys med karry og rosmarin, tilsæt evt. lidt olie, hvis der mangler fedtstof.
-
8Varm smørret i en gryde , og lad det stege lidt.
-
9Drys melet i, og rør i gryden, til melet er godt stegt igennem.
-
10Tilsæt mælken lidt ad gangen, og lad saucen koge op mellem hver gang.
-
11Lad saucen køle lidt af, når den er helt tyk.
-
12Del æggene i blommer og hvider.
-
13Pisk æggeblommerne i saucen med et piskeris.
-
14Pisk æggehviderne stive i en skål.
-
15Kom grøntsager og bacon i den opbagte sauce.
-
16Krydr med salt og peber.
-
17Vend forsigtigt æggehviderne i saucen.
-
18Hæld gratindejen i et stort smurt og rapsdrysset ovnfast gratinfad.
-
19Stil gratinen midt i ovnen ca. 35 minutter.
-
20Skru ovnen ned til 150 grader de sidste 10 minutter af bagetiden.
-
21? bn ikke ovnlågen i utide, da gratinen vil falde sammen!
-
22Server gratinen straks med ristet rugbrød og salat, hvis du synes.