Rød karry med and
Kraftig og fyldig karryret. Nellikerne giver en dejlig parfumeret smag. Lav retten om vinteren, fordi duften af krydderierne, mens det hele står og simrer, passer godt til de mørke aftener. Opskriften er fra kogebogen "Karry". Foto: Torsten Graae.

- 2 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
1 stk. | berberiandebryst (uden skind) i tynde skiver. Gem skindet. |
3 spsk. | olie til stegning |
2 tsk. | rød karrypasta |
2 stk | hvidløg, finthakkede |
3 stk | kaffir limeblade, hele |
1 tsk. | spidskommen, stødt |
4 stk | nelliker, stødte |
1 spsk. | konc. tomatpure |
1 dåse | kokosmælk (400 ml) |
1 stk. | løg i smalle både |
1 stk. | ananas, delt i mindre stykker |
10 stk | cherrytomater, halverede |
3 spsk. | fiskesovs |
3 tsk. | sukker |
Tilbehør
- | friskt basilikumblad |
- | kogte ris |
Sådan gør du
- 1.Stil alle ingredienser parat til stegning. Opvarm olie i en tykbundet gryde. Steg karrypasta, hvidløg, kaffir limeblade, spidskommen, nelliker og tomatpuré heri. Hæld 1 spsk kokosmælk ved, så krydderierne ikke brænder på.
- 2.Tilsæt kødet og lad skiverne stege ca. 5 minutter. Kom derefter løgbåde og resten af kokosmælken i. Lad retten simre 5 minutter uden låg.
- 3.Kom ananasstykker i og smag til med fiskesovs og sukker – smagen skal være krydret og »rund« – det bliver den med den rette mængde fiskesovs og sukker. Lad retten simre et par minutter og opvarm tomatstykkerne til sidst.
- 4.Anret i en skål, pynt med basilikumblade og servér med kogte ris.
Tip!
Skær andeskindet i tynde strimler, læg strimlerne i et ildfast fad, drys med salt og steg dem i forvarmet ovn ved 225° i 7-8 minutter eller til strimlerne er gyldne og sprøde. Servér dem som tilbehør til retten. Gem andefedtet på køl, til stegning af fx kartofler.