Ris- og sellerifad med skinke
Bag risene i ovnen med en håndfuld gode grøntsager og fløde. Så får du det lækreste tilbehør til salt skinkekød.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | knoldselleri |
1 stk. | mellemstor courgette |
2 stk | løg |
2 spsk. | olie |
3 dl. | parboiled ris |
1 spsk. | estragon |
7 dl. | bouillon |
dl. | piske-fløde |
- | Tilbehør: Ca 500 g kogt skinke eller hamburgerryg og godt brød. |
Sådan gør du
- 1.Skær selleri, courgette og løg i tern.
- 2.Svits grøntsagerne i olie i en gryde, indtil sellerien begynder at få lidt farve.
- 3.Kom risen i en ildfast form, og læg grøntsagerne over.
- 4.Drys estragon på, og hæld til sidst vand og fløde over.
- 5.Vend rundt i blandingen med en ske, og pak formen ind i alufolie.
- 6.Stil formen midt i en 225 grader varm ovn.
- 7.Bag i 30 minutter.
- 8.Tag ud, og lad stå i 15 minutter, før du serverer den sammen med skinke og brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #rødder og knolde