Ris- og sellerifad med skinke
AFTENSMAD

Ris- og sellerifad med skinke

Bag risene i ovnen med en håndfuld gode grøntsager og fløde. Så får du det lækreste tilbehør til salt skinkekød. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. knoldselleri
1 stk. mellemstor courgette
2 stk løg
2 spsk. olie
3 dl. parboiled ris
1 spsk. estragon
7 dl. bouillon
dl. piske-fløde
- Tilbehør: Ca 500 g kogt skinke eller hamburgerryg og godt brød.

Sådan gør du

  1. 1
    Skær selleri, courgette og løg i tern.
  2. 2
    Svits grøntsagerne i olie i en gryde, indtil sellerien begynder at få lidt farve.
  3. 3
    Kom risen i en ildfast form, og læg grøntsagerne over.
  4. 4
    Drys estragon på, og hæld til sidst vand og fløde over.
  5. 5
    Vend rundt i blandingen med en ske, og pak formen ind i alufolie.
  6. 6
    Stil formen midt i en 225 grader varm ovn.
  7. 7
    Bag i 30 minutter.
  8. 8
    Tag ud, og lad stå i 15 minutter, før du serverer den sammen med skinke og brød.