Restesuppe

En fyldig og varmende suppe er god og mættende hverdagsmad, specielt hvis køleskabet er fyldt med rester i grøntsagsskuffen. En slatten gulerod, et kvart græskar og lidt kartofler kan sagtens blive til en skøn suppe. Du kan også bruge bladgrønt (f.eks. spinat) i suppen, men tilsæt det først i pkt. 4 efter fløden.
Restesuppe
  • 4 Personer

Ingredienser

g blandede, rå grønstsagsrester
3 spsk. olie
1 stk. løg, hakket
2 fed fed hvidløg
tsk. god karry
- grøntsagsbouillon
dl. fløde
- salt og sort peber
- citronsaft

Sådan gør du

  1. 1.Skræl evt. grøntsagerne, hvis det er nødvendigt, og skær dem i mundrette stykker.
  2. 2.Varm olien i en gryde (passende størrelse til mængden af grøntsager) over middel/høj varme. Svits løg, hvidløg og karry i olien i 3-4 min, til det er gyldent. Tilsæt grøntsagerne og steg yderligere 2-3 min.
  3. 3.Hæld bouillon på, så det kun lige netop dækker grøntsagerne. Lad det småkoge i mindst 20 min., eller til grøntsagerne er møre.
  4. 4.Blend suppen igennem med en stavblender, til konsistensen er glat og ensartet. Tilsæt fløde og varm suppen op igen. Smag til med salt, peber og citron.
  5. 5.Server suppen rygende varm!

Tip!

Skal suppen være ekstra mættende, så tilføj kogte kikærter, linser eller server fladbrød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #restemad