Restesuppe
AFTENSMAD

Restesuppe

En fyldig og varmende suppe er god og mættende hverdagsmad, specielt hvis køleskabet er fyldt med rester i grøntsagsskuffen. En slatten gulerod, et kvart græskar og lidt kartofler kan sagtens blive til en skøn suppe. Du kan også bruge bladgrønt (f.eks. spinat) i suppen, men tilsæt det først i pkt. 4 efter fløden.
  • 4 Personer

Ingredienser

g grønstsagsrester blandede, rå og gerne rodfrugter eller en blanding af finere grøntsager og hakkede tomater
3 spsk. olie
1 stk. løg, hakket
2 fed fed hvidløg finthakket
tsk. god karry
- grøntsagsbouillon eller hønsebouillon, til det dækker
dl. fløde eller kokosmælk/cremefraiche
- salt og sort peber
- citronsaft efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl evt. grøntsagerne, hvis det er nødvendigt, og skær dem i mundrette stykker.
  2. 2
    Varm olien i en gryde (passende størrelse til mængden af grøntsager) over middel/høj varme. Svits løg, hvidløg og karry i olien i 3-4 min, til det er gyldent. Tilsæt grøntsagerne og steg yderligere 2-3 min.
  3. 3
    Hæld bouillon på, så det kun lige netop dækker grøntsagerne. Lad det småkoge i mindst 20 min., eller til grøntsagerne er møre.
  4. 4
    Blend suppen igennem med en stavblender, til konsistensen er glat og ensartet. Tilsæt fløde og varm suppen op igen. Smag til med salt, peber og citron.
  5. 5
    Server suppen rygende varm!

Tip!

Skal suppen være ekstra mættende, så tilføj kogte kikærter, linser eller server fladbrød til.