Restesuppe
- 4 Personer
Ingredienser
g | grønstsagsrester blandede, rå og gerne rodfrugter eller en blanding af finere grøntsager og hakkede tomater |
3 spsk. | olie |
1 stk. | løg, hakket |
2 fed | fed hvidløg finthakket |
tsk. | god karry |
- | grøntsagsbouillon eller hønsebouillon, til det dækker |
dl. | fløde eller kokosmælk/cremefraiche |
- | salt og sort peber |
- | citronsaft efter smag |
Sådan gør du
-
1Skræl evt. grøntsagerne, hvis det er nødvendigt, og skær dem i mundrette stykker.
-
2Varm olien i en gryde (passende størrelse til mængden af grøntsager) over middel/høj varme. Svits løg, hvidløg og karry i olien i 3-4 min, til det er gyldent. Tilsæt grøntsagerne og steg yderligere 2-3 min.
-
3Hæld bouillon på, så det kun lige netop dækker grøntsagerne. Lad det småkoge i mindst 20 min., eller til grøntsagerne er møre.
-
4Blend suppen igennem med en stavblender, til konsistensen er glat og ensartet. Tilsæt fløde og varm suppen op igen. Smag til med salt, peber og citron.
-
5Server suppen rygende varm!
Tip!
Skal suppen være ekstra mættende, så tilføj kogte kikærter, linser eller server fladbrød til.