Pizza med minikødboller
- 4 Personer
Ingredienser
15 g | gær |
3 dl | vand |
1 tsk. | salt |
3 spsk. | olivenolie |
100 g | rugmel eller fuldkornshvedemel |
300 g | hvedemel |
200 g | hakket okse- eller kalvekød |
0.5 stk. | løg revet eller finthakket |
- | salt |
lidt | oregano frisk eller tørret |
1 stk. | rød peberfrugt |
100 g | cherrytomater |
2.5 dl | tomatsauce |
150 g | revet ost |
- | frisk oregano evt |
1 bundt | basilikum |
Sådan gør du
-
1Smuldr gæren i en skål, og rør den sammen med vand, salt, olie og rugmel. Rør hvedemelet i lidt ad gangen. Drys mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Form dejen til 4 boller, og lad dem hæve tildækket på køkkenbordet i 45 minutter.
-
2Rør hakket oksekød med løg, salt og lidt oregano. Form kødet til meget små kødboller.
-
3Skær peberfrugten i små tern og skær cherrytomaterne i skiver.
-
4Drys lidt mel på 4 stykker bagepapir, og rul hver dejbolle ud med en kagerulle på sit eget stykke bagepapir, så du får 4 runde pizzabunde. Træk bagepapiret med pizzabundene over på bageplader.
-
5Smør pizzabundene med tomatsauce og drys med peberfrugttern og lidt revet ost. Kom kødboller og cherrytomater herpå og evt. lidt frisk oregano.
-
6Bag dem i ovnen i 12-14 min. ved 225 grader, til de er gyldne og gennembagte.
-
7Server pizzaerne toppet med frisk basilikum.