Pizza med minikødboller
AFTENSMAD

Pizza med minikødboller

Tag børnene med i køkkenet og lav den lækreste pizza med minikødboller, peberfrugt og tomat.
  • 4 Personer

Ingredienser

15 g gær

3 dl. vand
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
100 g rugmel eller fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
200 g hakket okse- eller kalvekød
0.5 stk. løg revet eller finthakket
- salt
lidt oregano frisk eller tørret
1 stk. rød peberfrugt
100 g cherrytomater
2.5 dl. tomatsauce
150 g revet ost
- frisk oregano evt
1 bundt basilikum

Sådan gør du

  1. 1
    Smuldr gæren i en skål, og rør den sammen med vand, salt, olie og rugmel. Rør hvedemelet i lidt ad gangen. Drys mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Form dejen til 4 boller, og lad dem hæve tildækket på køkkenbordet i 45 minutter.
  2. 2
    Rør hakket oksekød med løg, salt og lidt oregano. Form kødet til meget små kødboller.
  3. 3
    Skær peberfrugten i små tern og skær cherrytomaterne i skiver.
  4. 4
    Drys lidt mel på 4 stykker bagepapir, og rul hver dejbolle ud med en kagerulle på sit eget stykke bagepapir, så du får 4 runde pizzabunde. Træk bagepapiret med pizzabundene over på bageplader.
  5. 5
    Smør pizzabundene med tomatsauce og drys med peberfrugttern og lidt revet ost. Kom kødboller og cherrytomater herpå og evt. lidt frisk oregano.
  6. 6
    Bag dem i ovnen i 12-14 min. ved 225 grader, til de er gyldne og gennembagte.
  7. 7
    Server pizzaerne toppet med frisk basilikum.