Pajeon, koreanske pandekager med forårsløg og kimchi
- 4 Personer
Ingredienser
125 g | hvedemel |
30 g | rismel (kan erstattes af hvedemel) |
2 spsk. | ristede sesamfrø sorte eller almindelige |
1 stk. | æg |
3 dl. | vand |
- | friskkværnet peber efter smag |
0.5 tsk. | flagesalt |
1 bundt | forårsløg |
2 stk. | grøn chili |
- | neutral olie til stegning, gerne vindruekerneolie |
Dyppesauce
0.5 dl. | soyasauce |
0.25 dl. | riseddike eller mirin |
lidt | chiliflager |
2 cm | ingefær fintrevet |
1 fed | hvidløg fintrevet |
2 spsk. | ristede sesamfrø sorte eller almindelige |
Sådan gør du
-
1Bland mel, rismel, sesamfrø, salt og sort peber, og rør ægget i. Tilsæt vand og rør dejen ensartet. Den skal være ret tynd. Lad dejen hvile i køleskabet i en halv time, det gør den så meget nemmere at stege, uden at den går i flere stykker.
-
2Fjern de yderste blade på forårsløgene og skær dem i ganske tynde skiver, også det grønne. Fjern kernerne fra de grønne chili og skær dem ligeledes i tynde skiver. Varm en pande op med en smule olie og svits både forårsløg og chili et minuts tid, til de er let bløde, men ikke brune. Tag af varmen.
-
3Bland alle delene til dyppesaucen og lad den stå og trække smag, mens dejen hviler færdig.
-
4Varm en smule olie op på en stor pande, tilsæt et par skefulde af løg-chiliblandingen, og hæld dej på til en tynd pandekage, ca. en lille halv dl alt efter pandens størrelse. Pas dog på ikke at lave dem for tykke, de er lækrest, når de er tynde og delikate.
-
5Server dem lune, allerhelst efterhånden som de bliver færdige, med ekstra kimchi og saucen ved siden af til at dyppe i.