Annoncørbetalt indhold fra Label Rouge
Ovnstegt Label Rouge kylling med stegt hjertesalat, æblesennepssauce og kartofler med et citrustvist
AFTENSMAD

Ovnstegt Label Rouge kylling med stegt hjertesalat, æblesennepssauce og kartofler med et citrustvist

Prøv en saftig ovnstegt kylling med timian, smør og flagesalt. Æble-sennepssaucen laves med reduceret æblecider, fløde og krydres med sennep. Server den med kartofler kogt med citron og persille samt hurtigt sauteret hjertesalat
  • 4 Personer

Kyllingen:

1 stk. hel Label Rouge fritgående kylling
1 bundt timian
2 spsk. smør
1 spsk. flagesalt (Maldon)

Kartoflerne:

500 g små kartofler
0.5 bundt persille
1 stk. citron
1 stk. hvidløg
2 spsk. salt

Saucen:

2.5 dl. æblecider
2.5 dl. vand til stegeskyen
2.5 dl. piskefløde
100 g koldt smør
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. grov sennep

Tilbehør:

2 stk. hjertesalater
2 spsk. olie
- salt

Sådan gør du

  1. 1
    Kom timianen ind i kyllingen fra Label Rouge fritgående kylling, og bind den op med snor, så lårene presses tæt ind til kroppen. Gnid den ind i smør og drys med salt. Kom kyllingen i ovnen ved 250° varmluft, og skru ned med det samme til 180°. Efter en 1 time kommes vandet ved, og den steger i 15 min. mere. Tag kyllingen ud, og sigt stegeskyen fra, og brug den i saucen.
  2. 2
    Kog kartoflerne med citronen og hvidløget begge delt i to og salt. Drys med hakket persille efter kogning.
  3. 3
    Æblecideren koges ind til den halve mængde. Kom stegeskyen ved sammen med fløden, og kog ind i ca. 5 min. Pisk smør i og kom sennep i og smag til med salt, peber og citronsaft.
  4. 4
    Del salaterne ned igennem midten, så stokken er intakt. Skyl og tør dem godt. Kort før servering brunes salaterne af på skærefladen i olien på en varm pande. De skal bare lige have lidt farve. Drys med salt.
  5. 5
    Tip: Hvis kyllingen bindes op som beskrevet, bliver den mere saftig ved stegningen, og kødet på bryst og lår bliver ikke tørt.