Ovngrillet guldbras med citron og urter
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
1 kg | kartofler |
3 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | revet løg |
2 spsk. | grov sennep |
1 spsk. | citronsaft |
50 g | grofthakket mandel |
1 dl. | finthakket persille |
- | salt og peber |
4 stk. | guldbras |
2 stk. | økologiske citroner |
- | Nogle stilke persille og mynte |
- | olivenolie |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på grill med ovn varme på 225 grader.
-
2Kog kartoflerne og pil dem.
-
3Skær dem i mindre stykker.
-
4Bland dressingen sammen i en skål og vend med kartofler.
-
5Vend mandler og persille i og smag til med salt og peber.
-
6Skæl fisken og fjern indvoldene (eller lad fiskehandleren gøre det for dig).
-
7Drys fiskens bug med salt og kom et par skiver citron og lidt urter i bugen af hver fisk.
-
8Skær nogle snit i fiskeskindet og dryp olivenolie og lidt salt over.
-
9Læg fisken på en smurt bradepande og grill den, indtil den ser godt grillet ud.
-
10Det plejer at tage 10-12 minutter.
-
11Server den nygrillede fisk med lidt revet citronskal og kartoffelsalat.
Tip!
Brug ikke bagepapir, når du griller i ovnen. Det kan ikke tåle den høje temperatur, men bliver sort og ser farligt ud. Vi har prøvet…