Ovngrillet guldbras med citron og urter
AFTENSMAD

Ovngrillet guldbras med citron og urter

Guldbras er en mager fisk, som fås hos fiskehandleren. Få fiskehandleren til at rense den for dig, så du blot skal putte citron og urter på, inden du sætter fisken i ovnen.   
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1 kg kartofler
3 spsk. olivenolie
2 spsk. revet løg
2 spsk. grov sennep
1 spsk. citronsaft
50 g grofthakket mandel
1 dl. finthakket persille
- salt og peber
4 stk. guldbras
2 stk. økologiske citroner
- Nogle stilke persille og mynte
- olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på grill med ovn varme på 225 grader.
  2. 2
    Kog kartoflerne og pil dem.
  3. 3
    Skær dem i mindre stykker.
  4. 4
    Bland dressingen sammen i en skål og vend med kartofler.
  5. 5
    Vend mandler og persille i og smag til med salt og peber.
  6. 6
    Skæl fisken og fjern indvoldene (eller lad fiskehandleren gøre det for dig).
  7. 7
    Drys fiskens bug med salt og kom et par skiver citron og lidt urter i bugen af hver fisk.
  8. 8
    Skær nogle snit i fiskeskindet og dryp olivenolie og lidt salt over.
  9. 9
    Læg fisken på en smurt bradepande og grill den, indtil den ser godt grillet ud.
  10. 10
    Det plejer at tage 10-12 minutter.
  11. 11
    Server den nygrillede fisk med lidt revet citronskal og kartoffelsalat.

Tip!

Brug ikke bagepapir, når du griller i ovnen. Det kan ikke tåle den høje temperatur, men bliver sort og ser farligt ud. Vi har prøvet…