Mælkepocheret rødspættefilet med blomkål og sauce nage
Silkeblød spise, som vækker associationer til det franske køkken. Køb dine rødspætter friske hos fiskehandleren, så smager de endnu bedre.

- 4 Personer
ingredienser
4 stk | rødspættefileter a ca. 60 g |
2 dl. | sødmælk |
2 dl. | vand |
- | salt og peber |
1 stk. | krondild |
4 stk | blomkålsbuketter |
4 stk | cherrytomater |
4 stk | syltede grønne tomater |
Sauce nage
l. | vand |
l. | hvidvin |
1 stk. | lille gulerod |
1 stk. | skive knoldselleri |
1 stk. | løg |
1 stk. | fed hvidløg |
tsk. | korianderfrø |
1 stk. | stjerneanis |
25 g | smør |
Sådan gør du
- 1.Hæld mælk og vand i en gryde.
- 2.Læg fisken i, og krydr med salt, peber og krondild.
- 3.Damp under låg i 5 min.
- 4.Kog blomkålen mør i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- 5.Kom alle ingredienser til sauce nage i en gryde og kog til grøntsagerne er bløde.
- 6.Tag grøntsagerne op og lad saucen koge ind til det halve.
- 7.Tag fra varmen, og pisk smørret i.
- 8.Server med godt brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad