Luftige bananpandekager

Små, lette pandekager med en mild smag af banan. Server dem gerne med sirup, bær eller en god klat skyr.
Luftige bananpandekager
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk bananer modne
3 stk æg delt i blommer og hvider
1 tsk. honning udelad, hvis bananerne er meget modne
3 spsk. fløde Eller mælk
25 g mel hvedemel eller sigtemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. salt Alt efter hvor saltet, du foretrækker dine bananpandekager, kan du justere mængden.

Sådan gør du

  1. 1.Mos bananerne til en grov puré, men uden store klumper. Rør æggeblommer, honning, fløde, mel, bagepulver og kanel sammen.
  2. 2.Pisk æggehviderne stive med salt, og vend dem i forsigtigt i dejen.
  3. 3.Smelt lidt smør på en pande over middel varme. Hæld 2-3 spsk. dej på panden ad gangen, og smør den lidt ud. Sæt gerne flere omgange dej på panden ad gangen. Steg pandekagerne gyldne på begge sider, ca. 2-3 min. på hver side.
  4. 4.Server pandekagerne i små stakke, enten lune eller kolde.

Tip!

Brug rester af pandekagerne som snack i madpakken. De er sunde, frugtfyldte og mætter godt. Lav pandekagerne med boghvede-, rug- eller havremel i stedet for hvedemel.

Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser og #morgenmad og brunch