Langtidsstegt gris
AFTENSMAD

Langtidsstegt gris

Anret kødet på det ristede grønkål, hæld sauce over og drys med krydderurter. Så har du en flot og indbydende servering til dine gæster.
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g grønkål
1 håndfuld krydderurter f.eks. persille, mynte og koriander
lidt olie til at stege i
lidt salt og sort peber

Kødet

0.5 stk. Nakkefilet af gris
5 fed hvidløg
0.25 stk. chili
0.5 spsk. sort peber
0.5 spsk. salt
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. korianderfrø
0.5 tsk. spidskommen
4 stk. allehånde
4 stk. nelliker
0.5 dl. appelsinjuice
0.5 dl. eddike
0.25 dl. limejuice
1 dl. vand

Ekstra til sovs

2 spsk. soja
2 spsk. limesaft
2 spsk. appelsinsaft
- Maizena

Sådan gør du

  1. 1
    Grønkålen ristes på pande og smages til med salt, peber og lidt citronsaft.
  2. 2
    Krydderurterne plukkes/hakkes.
  3. 3
    Kødet vendes med alle ingredienserne og lægges i ovnfast fad/gryde med låg. Kommes i 150 grader varm ovn i 3-4 timer, til kødet er mørt
  4. 4
    Væsken fra det færdige kød sigtes og smages til med ca. 2 spsk. af hver: soja, limesaft og appelsinsaft. Jævnes evt. med lidt maizena.
  5. 5
    Anret kødet oven på kål, hæld sauce over og drys med krydderurter. Serveres med ris.