Langtidsstegt gris
- 4 Personer
Ingredienser
150 g | grønkål |
1 håndfuld | krydderurter f.eks. persille, mynte og koriander |
lidt | olie til at stege i |
lidt | salt og sort peber |
Kødet
0.5 stk. | Nakkefilet af gris |
5 fed | hvidløg |
0.25 stk. | chili |
0.5 spsk. | sort peber |
0.5 spsk. | salt |
1 tsk. | tørret oregano |
1 tsk. | korianderfrø |
0.5 tsk. | spidskommen |
4 stk. | allehånde |
4 stk. | nelliker |
0.5 dl. | appelsinjuice |
0.5 dl. | eddike |
0.25 dl. | limejuice |
1 dl. | vand |
Ekstra til sovs
2 spsk. | soja |
2 spsk. | limesaft |
2 spsk. | appelsinsaft |
- | Maizena |
Sådan gør du
-
1Grønkålen ristes på pande og smages til med salt, peber og lidt citronsaft.
-
2Krydderurterne plukkes/hakkes.
-
3Kødet vendes med alle ingredienserne og lægges i ovnfast fad/gryde med låg. Kommes i 150 grader varm ovn i 3-4 timer, til kødet er mørt
-
4Væsken fra det færdige kød sigtes og smages til med ca. 2 spsk. af hver: soja, limesaft og appelsinsaft. Jævnes evt. med lidt maizena.
-
5Anret kødet oven på kål, hæld sauce over og drys med krydderurter. Serveres med ris.