Kyllingeleverparfait
AFTENSMAD

Kyllingeleverparfait

Denny Vangsted fra Omegn & Venner i TorvehallerneKBH har lavet opskriften på denne lækre kyllingeleverparfait og tør godt sammenligne den med foie gras. Her er der dog ikke brugt fransk fedtlever fra and, men fersk kyllingelever. Parfaiten er et godt alternativ til den klassiske leverpostej til julefrokosten.
  • 6 Personer

Ingredienser

0.5 kg kyllingelever fersk
2 stk. æg
250 g smeltet smør
0.5 dl. cognac eller lign. alkohol
lidt salt
lidt peber

200 g smør
0.5 stk. vaniljestang (kornene)

Tilbehør

- godt brød
- ribsgele

Sådan gør du

  1. 1
    Kyllingeleverne ordnes for sener og brunes herefter af på en brandvarm pande i 10 sekunder.
  2. 2
    Kom kyllingeleverne i blenderen og slå æggene i. Blend ved medium hastighed.
  3. 3
    Hæld det smeltede smør i blenderen i en tynd stråle. Blend cognac i, og smag til med salt og peber.
  4. 4
    Forvarm ovnen til 120 grader, og for en foliebakke til 1 liter med bagepapir. Læg levermassen i foliebakken. Luk den med et låg af stanniol og sæt den i et vandbad i ovnen, hvor den nu bages til en kernetemperatur på 62 grader. Køl ned natten over.
  5. 5
    Sørg for, at de 200 g smør har stået ved stuetemperatur i en god time. Pisk blød og luftig med vanilje. Vend parfaiten ud på en tallerken og smør den op med vaniljesmørret på top og siderne, som var det en kage. Kom den på køl 30 min. og vend den, så den sidste side også kan smøres op. Køl igen i min 30 min.
  6. 6
    Skiverne kan med fordel skæres med en varm kniv, så bliver de pænest.
  7. 7
    Server med grillet brød og hjemmelavet ribsgele.