Kan man lave marmelade af græskar? Ja da. Den her udgave er krydret med kardemomme, ingefær, vanilje, appelsin og citron. Gå i gang dagen før, den skal være spiseklar.
10 Personer
45 Minutes
Ingredienser
500 g
græskar skrællet og fri for indmad
450 g
sukker
1 spsk.
ingefær frisk revet
6 stk.
kardemommekapsler
1 stk.
vaniljestang
1 stk.
citron saft og skal
1 stk.
økologisk appelsin skal og saft
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skær græskarret ud i helt små tern og bland med sukker, ingefær, kardemomme, citrusskal og vaniljestang. Lad blandingen stå natten over.
2
Anbring blandingen i en gryde, tilsæt 1 dl vand og bring til simren under låg. Rør rundt med jævne mellemrum, indtil sukkeret er opløst. Skru op for varmen, tilsæt appelsin- og citronsaft, og lad marmeladen koge uden låg i ca. 30 minutter, til den begynder at tykne. Husk at røre jævnligt rundt.
3
Lad marmeladen køle en smule og fjern kardemommekapsler og vaniljestang. Hæld på skoldede glas. Opbevares i køleskab.