Krydret græskarmarmelade

Kan man lave marmelade af græskar? Ja da. Den her udgave er krydret med kardemomme, ingefær, vanilje, appelsin og citron. Gå i gang dagen før, den skal være spiseklar.
Krydret græskarmarmelade
  • 10 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

500 g græskar skrællet og fri for indmad
450 g sukker
1 spsk. frisk ingefær, revet
6 stk hele kardemommekapsler
1 stk. vaniljestang
1 stk. citron, saft og skal
1 stk. appelsin (øko), skal og saft

Sådan gør du

  1. 1.Skær græskarret ud i helt små tern og bland med sukker, ingefær, kardemomme, citrusskal og vaniljestang. Lad blandingen stå natten over.
  2. 2.Anbring blandingen i en gryde, tilsæt 1 dl vand og bring til simren under låg. Rør rundt med jævne mellemrum, indtil sukkeret er opløst. Skru op for varmen, tilsæt appelsin- og citronsaft, og lad marmeladen koge uden låg i ca. 30 minutter, til den begynder at tykne. Husk at røre jævnligt rundt.
  3. 3.Lad marmeladen køle en smule og fjern kardemommekapsler og vaniljestang. Hæld på skoldede glas. Opbevares i køleskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #gæstemad og fest, #mellemmåltider og #få ingredienser