Krydret græskarmarmelade
- 10 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
500 g | græskar skrællet og fri for indmad |
450 g | sukker |
1 spsk. | frisk ingefær, revet |
6 stk. | hele kardemommekapsler |
1 stk. | vaniljestang |
1 stk. | citron, saft og skal |
1 stk. | appelsin (øko), skal og saft |
Sådan gør du
-
1Skær græskarret ud i helt små tern og bland med sukker, ingefær, kardemomme, citrusskal og vaniljestang. Lad blandingen stå natten over.
-
2Anbring blandingen i en gryde, tilsæt 1 dl vand og bring til simren under låg. Rør rundt med jævne mellemrum, indtil sukkeret er opløst. Skru op for varmen, tilsæt appelsin- og citronsaft, og lad marmeladen koge uden låg i ca. 30 minutter, til den begynder at tykne. Husk at røre jævnligt rundt.
-
3Lad marmeladen køle en smule og fjern kardemommekapsler og vaniljestang. Hæld på skoldede glas. Opbevares i køleskab.