Karamelliseret rødløgschutney
SNACKS OG TILBEHøR

Karamelliseret rødløgschutney

Du kan bruge chutneyen til mange ting, særligt er den god til rødt kød, både varmt og koldt, samt krydrede pølser og ost.
  • 0 Personer

Ingredienser

1 kg rødløg
2 fed hvidløg
5 spsk. olivenolie
100 g brun farin evt. en smule mere
1 bundt frisk timian
2 dl balsamico
1 citron

Sådan gør du

  1. 1
    Pil løgene, og skær dem i tynde både. Pil og pres hvidløgene.
  2. 2
    Varm olien op i en sauterpande, og steg rødløgene lidt ad gangen med lidt af den brune farin. Rør ofte i løgene, til de begynder at karamellisere. Det tager ca. 20 minutter.
  3. 3
    Tilsæt derefter resten af den brune farin, samt balsamico, citronsaft og finthakket timian. Bring blandingen i kog.
  4. 4
    Skru ned for varmen, og lad chutneyen simre under låg i ca. 20 minutter. Den er klar, når saften tykner.
  5. 5
    Kom din rødløgschutney på et skoldet glas, og opbevar den køligt og mørkt.