Karamelliseret rødløgschutney

Du kan bruge chutneyen til mange ting, særligt er den god til rødt kød, både varmt og koldt, samt krydrede pølser og ost.
Karamelliseret rødløgschutney
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg rødløg
2 fed hvidløg
5 spsk. olivenolie
100 g brun farin, evt. en smule mere
1 bundt frisk timian, finthakket
2 dl. balsamico
- Saften af en citron

Sådan gør du

  1. 1.Skræl løgene, og skær dem i tynde både. Skræl og pres hvidløgene.
  2. 2.Varm olien op i en sauterpande, og steg rødløgene lidt ad gangen med lidt af sukkeret. Rør ofte i løgene, de er klar, når de begynder at karamellisere, ca. 20 min.
  3. 3.Når alle løgene er stegt af, tilsættes resten af sukkeret/en smule mere sukker, timian, balsamico, citronsaft, og bring det i kog.
  4. 4.Skru ned for varmen, og lad det simre under låg i ca. 20 min. Chutneyen er klar, når saften tykner.
  5. 5.Kom chutneyen på glas.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #få ingredienser