Karamelliseret rødløgschutney
Du kan bruge chutneyen til mange ting, særligt er den god til rødt kød, både varmt og koldt, samt krydrede pølser og ost.

- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | rødløg |
2 fed | hvidløg |
5 spsk. | olivenolie |
100 g | brun farin, evt. en smule mere |
1 bundt | frisk timian, finthakket |
2 dl. | balsamico |
- | Saften af en citron |
Sådan gør du
- 1.Skræl løgene, og skær dem i tynde både. Skræl og pres hvidløgene.
- 2.Varm olien op i en sauterpande, og steg rødløgene lidt ad gangen med lidt af sukkeret. Rør ofte i løgene, de er klar, når de begynder at karamellisere, ca. 20 min.
- 3.Når alle løgene er stegt af, tilsættes resten af sukkeret/en smule mere sukker, timian, balsamico, citronsaft, og bring det i kog.
- 4.Skru ned for varmen, og lad det simre under låg i ca. 20 min. Chutneyen er klar, når saften tykner.
- 5.Kom chutneyen på glas.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #få ingredienser