Karamel- og chokoladekage

En rigtig lækkerbisken med karamel og chokolade, som når toppen af kageskalaen - også når det gælder synd. 
Karamel- og chokoladekage
  • 5 Personer

Bund

60 g usaltet smør
3 spsk. Dansukker Flor med chokoladesmag
4 dl. knuste digistive-kiks

Karamellag

400 g sød kondenseret mælk
75 g usaltet smør
1 dl. Dansukker Rørsukker Flormelis

Chokoladelag

200 g mørk chokolade
1 dl. piske-fløde
2 spsk. Dansukker Mørkt Muscovadoråsukker
40 g usaltet smør

Pynt

1 dl. piske-fløde
- chokoladestykker

Sådan gør du

  1. 1.Smelt smørret.
  2. 2.Bland de knuste kiks, flor med chokoladesmag og det smeltede smør sammen.
  3. 3.Hæld kiksemassen i en springform. Lad den afkøle i køleskabet.
  4. 4.Bland kondenseret mælk, smør og sukker i en kasserolle, og varm blandingen igennem, indtil det hele er smeltet.
  5. 5.Lad det koge op og derefter småkoge, indtil blandingen er blevet tyk, ca. 8 minutter.
  6. 6.Lad blandingen køle lidt af, før fyldet hældes i tærteformen.
  7. 7.Stilles i køleskab, indtil karamellen er stivnet.
  8. 8.Bræk chokoladen i mindre stykker, og bland den med fløde, sukker og smør.
  9. 9.Varm igennem ved svag varme, indtil det hele er smeltet til en jævn masse.
  10. 10.Lad den køle af, før den hældes over karamellaget i tærteformen.
  11. 11.Stilles i køleskab.
  12. 12.Pynt evt. tærten med flødeskum og chokoladestykker.

Tip!

Kondenseret mælk kan fås i specialbutikker

Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk og #dessert