Karamel- og chokoladekage
- 5 Personer
Bund
60 g | usaltet smør |
3 spsk. | flormelis |
4 dl. | knuste digistive-kiks |
Karamellag
400 g | sød kondenseret mælk |
75 g | usaltet smør |
1 dl. | Dansukker Rørsukker Flormelis |
Chokoladelag
200 g | mørk chokolade |
1 dl. | piske-fløde |
2 spsk. | Dansukker Mørkt Muscovadoråsukker |
40 g | usaltet smør |
Pynt
1 dl. | piske-fløde |
- | chokoladestykker |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret.
-
2Bland de knuste kiks, flor med chokoladesmag og det smeltede smør sammen.
-
3Hæld kiksemassen i en springform. Lad den afkøle i køleskabet.
-
4Bland kondenseret mælk, smør og sukker i en kasserolle, og varm blandingen igennem, indtil det hele er smeltet.
-
5Lad det koge op og derefter småkoge, indtil blandingen er blevet tyk, ca. 8 minutter.
-
6Lad blandingen køle lidt af, før fyldet hældes i tærteformen.
-
7Stilles i køleskab, indtil karamellen er stivnet.
-
8Bræk chokoladen i mindre stykker, og bland den med fløde, sukker og smør.
-
9Varm igennem ved svag varme, indtil det hele er smeltet til en jævn masse.
-
10Lad den køle af, før den hældes over karamellaget i tærteformen.
-
11Stilles i køleskab.
-
12Pynt evt. tærten med flødeskum og chokoladestykker.
Tip!
Kondenseret mælk kan fås i specialbutikker