Kaffemousse

En luftig og let mousse som afrunding på et godt måltid er ikke det værste. Tilsæt kaffe i flødeblandingen og top den færdige mousse med chokoladeovertrukne mandler.
Kaffemousse
  • 6 Personer

Ingredienser

1 dl. sukker
1.5 dl. vand
5 spsk. nescafé
5 blade husblas
3 bægre pasteuriserede æggehvider
5 dl. piske-fløde
6 stk chokoladeovertrukne mandler

Sådan gør du

  1. 1.Udblød husblas efter anvisning på emballagen.
  2. 2.Kom sukker, vand og kaffe i en gryde.
  3. 3.Kog op, og tag fra varmen.
  4. 4.Tag husblas op af vandet, og kom det i gryden, imens du rører rundt med piskeris.
  5. 5.Lad blandingen køle godt af, den må ikke blive helt kold og stivnet.
  6. 6.Pisk æggehvider til skum. Pisk fløden til skum, og vend sammen.
  7. 7.Rør kaffen godt igennem, og rør den med flødeblandingen.
  8. 8.Kom i en stor skål eller i portionsstore skåle, sæt på køl i 2-3 timer.
  9. 9.Server toppet med chokoladeovertrukne mandler.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #bagværk og #få ingredienser