Kålcabonara

En vegetarisk og fiberrig udgave af den fede, italienske spaghetti cabonara. Vi bruger grønkål og rosenkål, det giver bid og smager af lidt mere end fx hvidkål og blomkål. 
Kålcabonara
  • 4 Personer

Ingredienser

3 håndfulde grønkål
500 g rosenkål
400 g Spaghetti (gerne fuldkorn)
500 g Svampe (fx østershatte, kantereller eller brune champignin)
- olie
3 fed hvidløg
1 stk. Hvidvin (køb en hel og drik den anden halvdel til maden)
2.5 dl. piske-fløde
3 dl. Revet parmasan
- lidt olivenolie
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Vask kålen og tag grønkålsbladene fra stænglen. skær over et par gange. Skær enderne af rosenkålen og pil bladene af. Det er kun bladene, du skal bruge her. Resten spises en anden dag.
  2. 2.Sæt pastavand over.
  3. 3.Skær svampene i mindre stykker og svits i lidt olie på en panden. Når svampene er ristet gyldne, hælder du dem over på et fad.
  4. 4.Hak hvidløg og svits på panden. hæld hvidvin og fløde på panden og lad simre et par minutter.
  5. 5.Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
  6. 6.Vend grønkålen i flødesaucen, og lad sovsen simre i yderligere et par minutter.
  7. 7.Afdryp pastaen og vend den med grønkålsflødesovs, parmesanost, svampe og de afpillede rosenkålsblade. Smag til med salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #kål